CSGO'nun de_voyna haritası engellendi

Berkcan Aktürk 6.06.2023 - 10:58
Ukrayna Savaşına dayalı CSGO'nun de_voyna haritası Valve tarafından engellendi. Yerine yeni bir harita getirildi.

CSGO de_voyna haritası, Rusya'daki oyunculara yaşanan savaş hakkında sansürsüz haber yayınlamak için tasarlandı. Ancak haritanın yaratıcıları, haritanın Valve tarafından engellendiğini söylüyor. Harita Finlandiya'da bir gazete olan, Helsingin Sanomat tarafından tasarlandı.

de_voyna haritası yerine Rus oyunculara özel harita

Haritanın amacı; Rusya'nın askeri eylem resimlerini, video görüntülerini ve haber raporlarını oyunculara göstermekti. Savaştan zarar görmüş bir Avrupa şehrini andıran de_voyna haritası, Ölen ve seyirci kamerasında olan oyuncuların, serbest kamera modu ile duvarların içinden geçerek Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini, video görüntülerini ve daha birçok bilgiyi görmesine olanak tanıyor.

de_voyna haritası yerine Rus oyunculara özel harita

Rusya'da haberler ve savaş medyası sansürlendiğinden, Helsingin Sanomat bu haritayı Rus CSGO oyuncularına işgal hakkında bilgi vermek için tasarladı. Finlandiyalı gazete Helsingin Sanomat, "Rusya'dan veya başka bir ülkeden tek bir özel haritayı sansürlemek muhtemelen imkansız. Çünkü, sansürü bu kadar kesin bir şekilde belirlemek imkansız olurdu" dedi. Ancak Finlandiyalı gazete, Valve'ın özel olarak Rus IP adresli oyunculara haritayı engellediği iddia ediliyor. Harita uzun bir süre CSGO atölyesindeki en popüler özel yapım haritalardan bir tanesi oldu. 2 Mayıs 2023'te yayınlanan harita, 24.000'den fazla indirildi.

Helsingin Sanomat bu engelleme üzerine son olarak: “Rus yetkililer haritanın yayılmasını önlemek isteselerdi, muhtemelen Rus oyuncuların Valve'ın tüm oyunlarına Steam üzerinden erişim engellemesi getirmek zorunda kalırlardı. Dolayısıyla bu engellemenin ABD'deki oyun servis sağlayıcısı Valve'ın yaptığı aşikar” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
CSGO'nun de_voyna haritası engellendi
İlginizi Çekebilir