1/2

CSI: Fatal Conspiracy

Anıl Kalkan 2.12.2010 - 18:56
Bu olay yerinde incelenecek hiçbir şey yok!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, Wii
CSI: Fatal Conspiracy
  • Yapımcı - Yayıncı Telltale Games - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 47
14 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%67
Artılar Dizideki karakterler ve mekanlar oyuna da aynen yansıtılmış. Profesyonel seslendirmeler.
Eksiler Grafikler zamanın çok gerisinde. Hikaye hiç de merak uyandırıcı değil. Sıkıcı oyun yapısı.

CSI, uzun senelerdir devam eden, polisiye türünde bir televizyon dizisi. Tabii diziye ek olarak da bugüne kadar çıkmış dokuz adet video oyunu da var. Açıkçası ben ne diziye, ne de oyunlarına çok ilgili biri olmasam da, point&click adventure türünde olması ve polisiye bir hikaye barındırması sebebiyle beni içine çekti. Bugüne kadar CSI adıyla dokuz oyun çıkmıştı ve genel olarak hepsi de vasat denilecek seviyedeydi. Sırada ise bir başka vasat CSI oyunu var. Evet, kendileri geçtiğimiz haftalarda başta PC olmak üzere PlayStation 3, Xbox 360 ve Wii platformlarına teşrif ettiler. Yazının sonunda demem gerekeni bu sefer başında söylüyorum, vasat, hatta kötü bir oyunla karşı karşıyayız.

Söğüş salata

Senelerdir çıkan, dile kolay dokuz oyunluk bir seri artık CSI... İşin garip tarafı da bu zaten. Hangi insan sekiz sefer deneyip dokuzuncuyu da tutturamaz ki sorarım size? Aslında mantık klasik, on senelik grafik motorunu al, uyduruk iki görev ekle, diziden karakterleri de serpiştir ve tamamen dizinin adıyla oyuncuları söğüşle. Abartısız söylüyorum mantık tamamen bu. Dizinin hayranlarının bile iki saatten fazla oynayabileceğine emin değilim.

Hikaye Las Vegas'ta geçiyor ve senaryo çok yavan hazırlanmış. Hiçbir giriş videosuyla karşılaşamadan direkt göreve, yani davaya dalıyoruz. Sara Sidle karakteri ilk bölümde bize eşlik ediyor. Yıkık dökük bir binadayız, yangın çıkmış ve biz kaynağını arıyoruz. Ardından bir cesete... Öhöm, pardon. Spoiler vermeyeyim bu noktada ama zaten pek de heyecanlandıracak davalar yok. Campaign modunda önümüze beş adet dava sunulmuş durumda ve birini bitirmeden diğerine geçemiyoruz. Her birinde ise farklı karakterlerle oynuyoruz. Sara'dan sonra Greg Sanders, Nick Stokes, Catherine Willows ve Dr. Raymond Langston kontrolümüz altında oluyor.

Alışılmış standartlar

Tipik point&click adventure tarzı ile karşılaşıyoruz. Eğer ipuçlarını yüksek dereceye ayarlarsanız, bol bol ipucu alıyorsunuz ve oyun oldukça kolaylaşıyor. Belirlenmiş bölgelere tıklamak suretiyle suç mahallini inceleyebiliyorsunuz. Etkileşime geçilecek yer kısıtlı, siz zorlanınca e-mail yardımıyla ipuçları da gelince daha bir kolaylaşıyor ve kısa sürede delilleri toparlayıp sonraki aşamaya geçiyorsunuz.