Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnternet Açıklamaları

Merlinin Kazanı 11.09.2017 - 10:07
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan İslam dünyasına internet açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın Başkenti Astana'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı, Bilim ve Teknoloji Zirvesi'nin açılış oturumunda bir konuşma yaptı. Konuşmanın internet ile ilgili bölümünü aşağıdan bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnternet hakkındaki konuşması

"İnternetin ve sosyal medyanın İslam düşmanlığın aracı olma yanında terör örgütleri tarafından etkin şekilde kullanıldığını biliyoruz. İslam ülkeleri olarak vatandaşlarımızı internetin tüm nimetlerinden yararlandırırken zararlarından da korumakla mükellefiz. Siber suçlara karşı hukuki ve teknik altyapımızı güçlendirmeliyiz. Yaptıkları her eylemler insanlığa ve İslam'a zarar veren eli kanlı çetelerin değerlerimizin içini boşaltan akımların gençlerimizi dolayısıyla geleceğimizi çalmasına asla müsaade etmemeliyiz. Barış, istikrar ve güvenlik olmadan kalkınma ve ilerleme olmaz. İslam ülkelerinin şu dönemde ayrışmaya ve gerilime değil; vahdete, birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunuyor."

İslam İşbirliği Teşkilatı Hakkında

Üye Ülkeler: 57 üyesi bulunmaktadır.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brunei, Burkina-Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gabon, Gambiya, Gine, Gine Bissau, Guyana, Irak, İran, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Surinam, Suudi Arabistan, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün, Yemen, Suriye (Üyeliği 14-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 4. Olağanüstü İİT Zirvesi’nde askıya alınmıştır.)

Gözlemci ülkeler: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Kıbrıs Türk Devleti adıyla), Bosna-Hersek, Orta Afrika Cumhuriyeti, Rusya, Tayland.

Türkiye’nin Üyelik Durumu: Kuruluşundan bu yana üyedir.

Örgütün Tarihçesi:

İslam Konferansı Örgütü, 21 Ağustos 1969 tarihinde İsrail'in işgali altında bulunan Kudüs'teki, Al-Aksa Mescidi'nin yakılmasının İslam dünyasında uyandırdığı tepki üzerine, 22–25 Eylül 1969 tarihlerinde Rabat’ta ilk kez düzenlenen İslam Zirve Konferansında alınan bir kararla kurulmuştur. Örgütün ismi 2011 Haziran ayında Astana’da düzenlenen 38. Dışişleri Bakanları Konseyi’nde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olarak değiştirilmiştir.

1970 Mart ayında Cidde’de gerçekleştirilen Birinci İslam Dışişleri Bakanları Konferansında Genel Sekreterliğin oluşturulmasına ve Sekretaryanın, Kudüs’ün kurtarılmasına kadar, Cidde'de faaliyet göstermesine karar verilmiş, ayrıca bir Genel Sekreter atanmıştır.

İİT Zirve Toplantıları: Teşkilatın en üst düzeyde karar alma organı olan Zirve toplantıları her üç yılda bir, Devlet ve Hükümet Başkanları seviyesinde düzenlenmektedir. İhtiyaç duyulduğunda, olağanüstü zirve toplantısı da yapılabilmektedir. Üye ülkeler zirve toplantılarına coğrafi gruplar (Arap, Asya ve Afrika) esasında dönüşümlü olarak evsahipliği yapmaktadır. Bu kural diğer İİT toplantıları için de geçerlidir. Kuruluşundan bugüne kadar çeşitli üye ülkelerin evsahipliğinde 13 Zirve, 5 Olağanüstü Zirve toplantısı düzenlenmiştir. Son Olağanüstü 5. Zirve 6 Mart 2016 tarihinde Cakarta’da, 13. Zirve toplantısı, 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde “Adalet ve Barış için Birlik ve Dayanışma” temasıyla İstanbul’da gerçekleştirilmesiyle ülkemiz İİT Zirve Dönem Başkanlığını üstlenmiştir. Bir sonraki 12. İslam Zirve Toplantısı’nın 2019 yılında Gambiya’da düzenlenmesi öngörülmektedir.


Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2019 08:25
bu internete kim kısıtlama getiriyor ise zürriyetini sikeyim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 10:42
yenimi aklına gelmiş ülke darbe dönemlerinde daha muhafazakarda şimdi herkes bibirinin anasına bacısına sövüyor
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 09:16
Neyse ki misliman bir ülkeyiz, yoksa seni hapislerde süründürürlerdi çoktan doğruyu söylediğin için. Bak koskoca islam birliği kurmuşlar, halen suriyelileri bizim ülkemize gönderiyorlar, nerede o birlik ? Yalan dolan bu işler, sürekli bedevileşip geriletiliyoruz. Yazık ülkem için feda edilen kana..
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 23:59
Durates sana mı kaldı uyarmak? Herkes istediğini yapar sen sadece kendinden sorumlusun.
durates
durates 11.09.2017 20:40
Dünyada durdurulamaz bir ahlak bozukluğu var ve uyardığın zaman herkes seni ahlak bekçiliği ile suçlayıp özgürlük kılıfıyla bozmaya ve bozulmaya devam ediyor!!!
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 13:25
Yapılan konuşmadan ve örgütün işlevinden bu güzel yorumu,sonucu çıkardığın için teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 00:05
Steam'i mi kapatacak napacak? Eeeeyyy Gabeeeean!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 22:19
Wikipedia ya bile giremiyoruz. Bundan ala rezillik var mı bilemiyorum doğrusu...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 21:33
akp genel başkanı ? cumhurbaşkanı ? bence akp genel başkanı desek daha doğru
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnternet Açıklamaları
İlginizi Çekebilir