Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Cyberpunk 2 Yönetmenine Göre Jackie’ye Odaklanmak Anlamsız

Cyberpunk 2’nin yönetmeni Igor Sarzynski’ye göre Jackie Welles sevilen bir karakter olsa da, hikâyenin merkezinde yer alması anlatıyı zayıflatırdı.

Cyberpunk 2 Yönetmenine Göre Jackie’ye Odaklanmak Anlamsız

Cyberpunk 2 hakkında konuşan yaratıcı ekipten dikkat çekici bir çıkış geldi. Cyberpunk 2077’nin en sevilen karakterlerinden biri olan Jackie Welles için “neden daha fazla süre geçirmedik?” sorusu yıllardır gündemdeyken, oyunun anlatı tarafında söz sahibi isimlerden Igor Sarzynski bu beklentiye net bir şekilde karşı çıktı. Ona göre Jackie, güçlü bir karakter olsa da hikâyenin ana omurgası hiçbir zaman o değildi.

Jackie Sevilse De Hikâyenin Kalbi Değildi

Sarzynski, Bluesky üzerinden yaptığı paylaşımda Jackie’ye daha fazla odaklanmanın oyunu daha iyi hâle getirmeyeceğini savundu. Bunu da oldukça sade bir benzetmeyle anlattı: “Bu, Luke Skywalker’ın Jedi yolculuğuna çıkmadan önce Tatooine’da çiftçi olarak daha uzun süre kalmasını istemek gibi.” Yani Jackie, V’nin hikâyesinde önemli bir kıvılcım ama asıl yolculuk onunla sınırlı değil.

So would extending Act 1 (before the heist) in CP77 make the game better? 1. No it wouldn't. It's like saying we should spend more time on Tatooine with farmer Luke before he got involved with all this Jedi stuff. (1/3)

[image or embed]

— igor.sarzynski (@srznsk.bsky.social) 5 Ocak 2026 16:41

Yönetmene göre Cyberpunk 2077’nin ilk bölgesi olan Watson’da zaten isteyen oyuncular 15–20 saate kadar vakit geçirebiliyor. Hedeflerin kasıtlı olarak belirsiz tutulduğu bu bölümün daha da uzatılması ise anlatıyı güçlendirmek yerine dağınık ve amaçsız bir deneyime dönüştürebilirdi. Ayrıca Jackie’yle ilgili hızlı geçen montaj sahnelerinin kesilmiş içerik olmadığını, baştan beri planın bu yönde olduğunu da özellikle vurguluyor.

Elbette herkes bu görüşe katılmıyor. Jackie’yle daha fazla bağ kurmak isteyen oyuncular hâlâ bu kaybın erken olduğunu düşünüyor. Sarzynski ise bunun bilinçli bir denge meselesi olduğunu savunuyor: “Bazı oyuncular için yeterliydi, bazıları için değildi. Ama genel tabloya baktığımızda doğru noktayı bulduk.”

Bu yaklaşım, CD Projekt Red’in Cyberpunk evrenine nasıl baktığını da özetliyor. Stüdyo, açık dünya özgürlüğüne rağmen anlatı ve karakter odaklı ilerlemeyi öncelik görüyor. Bu da Cyberpunk 2’de geçmişe dönük fan taleplerinden ziyade, yeni ve net bir hikâye vizyonu göreceğimizin güçlü bir işareti.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

En azından bir dlc gelse fena olmazdı

0 puan
MO
MK Okuru

ya nası anlamsız, jacki yi kurtarabilsek oyun bambaşka bir noktaya evriliyor neresi anlamsız?

0 puan
T
taylanz Rün Ustası

Aynen öyle. Sanki vaat edilen herşeyi tastamam hallettiler de hikayede karakterlerin çapı sorun oldu.

0 puan
MO
MK Okuru

Keanu Reeves gibi pahalı bir aktör yerine Jackie gibi az maliyetli bir aktörün oyunda ana destek olarak yer almasının daha çok sevileceği gerçeği karşısında ne deseydi? Biz bir halt yedik, milyon dolarları Keanu'ya verdik ve son yüz yılın en iyi yancısını öldürdük mü deseydi?

0 puan
MO
MK Okuru

Olm main karakter Johnny Silverhand olmalı. Hatta oyunun adı Cyberpunk 2023 olmalı. Johhnynin prime zamanları konu alınmalı

0 puan
MO
MK Okuru

la adamın varlığı ve yokluğu bir anında öldü adam akıllı bir şey yaşayamadık hatta bana çok eğreti gelmişti

0 puan