Cyberpunk 2077 1.2 yaması neler getiriyor?

Alparslan Gürlek 20.03.2021 - 01:04
Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile yaşanacak bütün değişiklikleri CDPR detaylı şekilde anlattı. Gelin hep birlikte yeni güncellemeye yakından bakalım.

Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile birlikte oyuncuların uzun süredir yaşadığı bazı sorunlara çözüm üretiliyor. CD Projekt RED bugün yayınladığı birçok video ile oyunun eski ve yeni sürümlerini de kıyaslayarak sıradaki güncellemenin içeriklerini gösterdi. Daha önce yayınlanan 1.12 güncellemesinin üstüne eklenen bazı özelliklerin yanı sıra oyunun elzem sorunlarından bazılarına da çözümler getiriliyor. Gelin hep birlikte bu yamayla birlikte gelecek her şeye yakından bakalım.

Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile gelen özellikler

CD Projekt RED yayınladığı blog gönderisi ile oyunun içinden bir yüzü ekranlarımızın karşısına getiriyor. Oyunda bir haber ajansı olan N52 News ağzından gösterilen yeni detaylar umut verici.

Cyberpunk 2077 1.2 yaması değişiklikleri

  • Polislerin ışınlanma sorunu düzeltildi
  • Araç sürüş deneyimi için yeni ayarlar
  • Araçları sallayıp çevirebilme
  • Tuş ataması düzenlemeleri

Cyberpunk 2077 1.2 yaması neler getiriyor?

Artık polisler hemen arkanıza ışınlanmayacak

Değişikliklerden ilki oyundaki polislerin suç anında doğrudan tam arkamızda ışınlanıyor oluşuydu. Bu gerçekten oyun akışını alt üst eden can sıkıcı bir problemdi. Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile birlikte tam aradığımız çözüm olmasa da, bu konuda bir şeyler değiştirilmiş. Polisler artık tabiri caizse ağzımızın içinde değil de, biraz daha uzakta doğacaklar. Artık polislerin olay yerine intikali "diğer tarafa nefes alacak kadar boşluk verecek şekilde" ayarlanıyor. Videoda da gördüğünüz gibi önce bir keşif dronu, ardından ekipler geliyor. Öncesine kıyasla oldukça yavaş geldikleri göze çarpıyor.

Bu durumu CD Projekt RED Baş Oynanış Tasarımcısı Patryk ve Teknik Tasarım Koordinatörü Lukasz şöyle açıklıyor:

"Bu, polisin oyunumuzdaki davranışını ele almada önemli bir adım. Oyuncuların hemen arkasında ortaya çıkan NPC'lerin sorununu azaltmalı ve suç bildirildikten sonra polisin olay yerine ulaşmasının biraz zaman aldığı izlenimini yaratmalı. Polisin durumu değerlendirdiği hissini yaratmak için bir 'keşif dronu' birimi ekledik."

Araç sürüş mekanikleri için detaylı ayarlar ekranı

Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile birlikte araba kullanırken katil olma ihtimaliniz de azalıyor. Ayarlar menüsünün detaylandırılmasıyla birlikte artık bazı şeyleri değiştirebileceksiniz. Direksiyon hassasiyeti, ölü bölge gibi kontrolcü ayarlamaları yapabileceksiniz. Bu sayede oyun deneyimi bir nebze de olsa iyileşecektir. Videoda da görebileceğiniz gibi eski sürüm ve 1.2 güncellemesi arasındaki fark bariz şekilde göze çarpıyor. Yeni yama ile birlikte daha akıcı bir sürüş deneyimi oyuncuları karşılayacak.

CDPR Kıdemli Araç Programcısı da açıklamasında özellikle klavye ile düşük kare hızında oynayan oyuncuların şikayetlerinden bahsetti. Artık sürüş hassasiyeti ayarlanabiliyor ve yapılan optimizasyon ile 20 FPS ile de oynasanız, 60 FPS ile de oynasanız direksiyon hızı çok fark etmeyecek. Bu sayede bir anda kare hızınız düşse bile aracın kontrolünü kaybetmeyeceksiniz.

Ayrıca arabalar konusundaki bir diğer yenilik ise, artık lastikleri yere değmeyen arabaları oracıkta bırakmamızın önüne geçiyor. "Sırf işler kontrolden çıktı diye şehrin ortasında araba terk etme günleri geride kaldı" diyorlar. Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile aşağıdaki videoda da görebileceğiniz şekilde sıkışan arabalar, artık kurtarılabilecek.

Saldırılardan kaçayım derken balkondan düşüp öldüyseniz iyi haber!

Artık bir hareket tuşuna çift tıklayarak gerçekleştirdiğiniz dodge hareketi, "Kontroller" kısmındaki ayarlardan kapatılabilir. Tabi hala dodge mekaniğini kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için çömelme tuşuna (varsayılanı C) iki kez basmanız yetecektir. Ayrıca WASD kombinasyonunuzu, klavyenin herhangi bir yerine taşımanız mümkün. Bahsettiğim çok açık anlaşılmasa da alttaki videoda bir örneğini bulabilirsiniz.

İşte Cyberpunk 2077 1.2 yaması ile bizi oyunda bekleyen yenilikler bunlar. CD Projekt RED yama notlarının bunlarla sınırlı olmadığını, devamını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söylüyor. Sizler de görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
arinharita
arinharita 22.03.2021 10:01
Şu an dan itibaren yapacağım yorumlar PC versiyonu içindir.

Halihazır'da beklentileri mi düşük seviyede de olsa karşılamıştır CP2077. Özellikler karakter bazlı hikaye anlatımları ile beni benden aldı. Panam, Judy, Claire ve dahası. Görevler evet çok kısa ama kendince bir etki bırakıyordu. Genel mana da benim için 80-85 arası bir oyundu.

Gelelim eleştirilere;

- Oyun çok kısa bırakın bug'ı falan doyamıyoruz bir türlü ama ben oyunu bitirdikten sonra bile sırf Night City'de gezmek için arada giriyorum.
- Kesilen sahnelerin fazlalığı, eğer oyunu duyurulduğundan beri takip ediyorsanız benim gibi ne sahneler ne metinler kesildi tahmininiz olur, üzücü olan %90 hiç biri geri gelmeyecek ama tabi umut.
- RPG ögelerinin kasıtlı azaltılması ve oyun başı seçtiğimiz Nomad, Streetkid veya Corpo seçeneklerinin hiç bir anlamı olmaması.
- Üçüncü sahış kamera açısı. Çok konuşuldu ama evet gerekli.
- Buglar.

CDPR, güvenimizi kırdı ama oyuncular olarak gönlümüzü alabileceklerine inancım tam. Ama en az 1 sene gerekli daha sonra oyun hakkında gerçekten olumlu görüşler belirteceğiz. Bu patch'de de öyle müthiş şeyler beklemiyorum, hatta mümkünse artık Expansion'lara geçsinlerde hikayenin derinliği arttırılsın. Bence asıl eksiğimiz Oyun içeriğinin az olması.

Sağlıcakla kalın...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2021 21:31
Covid gibi içinden çıkılmaz bir hal aldı oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 11:05
Umarım oyunu birkaç yıla adam edebilirler
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2021 20:06
Cyberpunk oynamak, pişmanlıktır. Bu düşük profilli oyunu asla oynamayın, oynattırmayın. Yolda görürseniz selam dahi vermeyin!!!
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2021 19:28
adam etsen nolur bi de bi kaç yıl diyosun oyun baydı bile bitirmeden sildim attım bugüne kadar arka çıktım ama yok abi yok her yamada bug lı göreve gidiyorum hala aynı performans artışı da yok gözüm bozuldu %50 scalingde oynamaktan Geç
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2021 08:47
oyuna getirilen yamalar oyunu sadece düzeltmekle kalacak ya oyundan çıkarılanlar o daha berbat bir durum cd project red çok büyük hatalar yaptı ve oyunculara sırtını iyi döndü hatalar düzelir ben çıkarılan içeriklere takıldım onların bir çoğunu oyuna geri getiremezler yazık ettiler oyuna
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2021 14:53
Aslında getirebilirler fakat herhangi bir şirket bunun için bu kadar uğraşır mı emin değilim. Yapılmış örnekleri var bknz No Man's Sky bir sürü şey söz verip çıkışında hiçbiri olmayıp şuanda hemen hemen hepsi bulunan bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2021 03:18
Cyberpunk yola witcher 3 efanesini yapanlarla basladi fakat cdpred ceolarii bu adamlari yolda bulduklarinla degistikleri icin daha coook yama yaparlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 1.2 yaması neler getiriyor?
İlginizi Çekebilir