Uzun süredir beklenen Cyberpunk 2077 2.3 güncellemesi sonunda yayınlandı. PS Plus'a yeni eklenen oyun, bu güncellemeyle birlikte oyunculara daha gelişmiş özelleştirme, yeni araçlar ve görevler gibi birçok yenilik sunuyor. CD Projekt Red’in duyurusuna göre 17 Temmuz’da yayınlanan bu güncelleme, hem içerik zenginliği hem de teknik iyileştirmeleriyle dikkat çekiyor.
Cyberpunk 2077'nin 2.3 güncellemesi, PC, PlayStation 5 ve Xbox kullanıcıları için erişime açıldı. Switch 2 kullanıcıları ise güncellemeyi ilerleyen tarihlerde alacak. Yeni sistemde, oyuncular yollarda karşılaştıkları araçların boya desenlerini kendi araçlarına uygulayabilecek. 205 genel ve 168 özel boya seçeneği eklendi. Ayrıca, motosikletlerde de aynı özelleştirme sistemi kullanılabilecek.
Oyuna üç yeni araba ve bir motosiklet dahil edildi: Yaiba ARV-Q340 Semimaru, Rayfield Calibrun ‘Mordred’, Chevillion Legatus 450 Aquilla ve motosiklet olarak Yaiba ASM-R250 Muramasa. Bu araçlara sahip olabilmek için özel görevlerin tamamlanması gerekiyor. Otomatik sürüş özelliğiyle de oyuncular sadece harita üzerinden bir nokta seçerek Night City sokaklarında ellerini kullanmadan seyahat edebilecek.
2.3 güncellemesi, Cyberpunk 2077’nin fotoğraf moduna da önemli yenilikler getiriyor. Artık oyuncular sahnenin gün saatini ve hava durumunu değiştirebiliyor. 27 yeni NPC ve bu karakterlerin alternatif kıyafetleri de sahne düzenlemelerine eklenmiş durumda. Ayrıca, yeni çıkartmalar ve çerçevelerle birlikte özelleştirme seçenekleri daha da genişletildi.
PC oyuncuları için teknik geliştirmeler de güncellemenin önemli bir parçası. AMD FSR 3.1 ve gelecekte desteklenecek FSR 4 gibi teknolojilerle performans artırımı sağlanıyor. Intel XESS 2.0 ve HDR10+ Gaming desteği de eklendi. Konsol kullanıcıları da unutulmamış; değişken yenileme hızı (VRR) özelliği konsollara geliyor. Ayrıca, Cyberpunk 2077: Ultimate Edition artık Mac cihazlarda da oynanabiliyor.