Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 yama notları yayınlandı

Alparslan Gürlek 19.12.2020 - 12:54
Cyberpunk 2077 için yayınlanan yeni yama Hotfix 1.05'in yama notları birçok düzenlemeye ve performans iyileştirmesine yer veriyor.

Sorunlarla çıkan ve PlayStation Store'dan kaldırılmaya kadar giden hikayesiyle son günlerin en popüler konusu Cyberpunk 2077 için yeni güncelleme notları yayınlandı. Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 oyun için gelen ikinci küçük yama. Temel olarak oyundaki bazı hatalar giderilmiş ve performans iyileştirmeleri yapılmış. Ancan eğer Cyberpunk 2077 FPS artırma rehberimizi okuduysanız orada geçerliliğini yitirecek bazı maddelerden de söz ediliyor.

Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 yama notları

Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 yazıyı sizler için hazırladığım esnada yalnızca Xbox ve PlayStation platformları için yayınlanıyor. Yakın zamanda PC platformu için de yayınlanacak fakat şu anda sadece konsol kullanıcıları indirebiliyor.

Görevlerde yapılan düzenlemelerden ziyade oyunun teknik hatalarına dair bölümlerden bahsetmek istiyorum. Eğer takıldığınız görev varsa ve güncelleme bekliyorsanız buraya tıklayarak yama notlarının aslını okuyabilirsiniz. Özellikle PC ve konsollar için olan teknik güncelleme notları ise şu şekilde:

PC
- [AMD SMT] 4 ve 6 çekirdekli AMD Ryzen işlemcilerin varsayılan çekirdek/iş parçacığı kullanımı optimize edildi. Ancak 8-12-16 çekirdekli işlemcilerde hiçbir değişiklik yok. Bu değişiklik AMD işbirliği ile gerçekleştirildi ve her iki taraftaki testlere dayanılarak performans artışı yalnızca 6 veya daha az çekirdekli CPU'larda gerçekleşti.
- Ham girdi verisinin toplanma yöntemiyle ilgili bir sorun düzeltildi.
- AVX komut setinin kullanımı kaldırıldı. Böylece AVX'i desteklemeyen işlemcilerde giriş bölümlerinin sonunda meydana gelen çökme hatası düzeltildi.
- Çökme veya farklı hatalara sebep olabilecek işlevleri önlemek için "debug konsolu" kaldırıldı. Bu modlama topluluğunu desteklemediğimiz anlamına gelmiyor. Daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.
- Işın izlemeli yansımalar artık ortama kıyasla çok parlak görünmüyor.
- Oyun kapatıldığında Steam arayüzünün çökmesiyle ilgili bir sorun düzeltildi.
- Memory_pool_budget.csv dosyası kaldırıldı. Bu oyunun son sürümüyle bağlantılı olmayan ve üzerinde hiçbir etkisi olmayan, geliştirme sırasında bellek kullanımını tahmin etmek için kullanılan artık bir dosyaydı. Gerçekte ne kadar bellek ayrıldığına etkisi yoktu. Dosyayı düzenledikten sonra algılanan performans artışı oyunun yeniden başlatılmasıyla ilgili olabilir.(Bu kısım beni hiç tatmin etmedi. Benim bilgisayarımda çok rahat 6-7 FPS artırmıştı. Bunun yeniden başlatmayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.)

Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 yama notları yayınlandı
Konsol
- Kromatik Sapma ve Film Greni açıkken iyileştirilmiş görüntü keskinliği.
- Birçak oyun oturumu yeniden başladıktan sonra ayarlar artık varsayılana sıfırlanmıyor.
- The Heist ve Love Like Fire arasındaki geçiş sırasında ortaya çıkan görsel sorunlar düzeltildi.
- Birkaç aracın görünümü düzeltildi.
- [XBOX] Synaptic Accelerator etkinken savaşa girmek artık oyuncu sağlık çubuğunun görüntülenmemesiyle sona ermiyor.
- [XBOX] Oyun kumandası bağlantı kesildi mesajı göründüğünde bir profilden çıkış yapılırken artık yanıt vermiyor.
- Ayarların sıfırlanmasıyla ilgili daha önceki bir sorun nedeniyle telemetri onay isteği bir kez daha görünecektir.
- Megabuilding H8'de asansör boşluğuna düşmeye neden olan bir sorun düzeltildi.

Görünen o ki Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05, ne kadar "hotfix" olsa da oldukça büyük bir yama. PC ve konsollar için düzeltmelerin yanı sıra birçok görevin hatalarını da düzeltiyor. Sizler bu yama hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 12:19
oyunu oynamış olanlar, özellikle pcde oynayanlanlar benim çevremde en azından öve öve bitiremedi oyunu.
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 11:09
hehe bir numara bu oyun, karman çorman çorba gibi dimi
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 04:21
Cyberpunk 2077, dünyanın en iyi oyunudur! Şu kadarını söyleyeyim, bu oyunu oynamadan ölen bir insan, çok şey kaybeder! O kadar iyi bir oyun yani!
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 15:45
Ben pcde %25'de bıraktım devam etmedim oyuna. hata mata yok bugda nerdeyse görmedim ama sarmadı işte
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 01:09
Olan yine çıktığı gibi alanlara oldu. Artık aptal surat ifadeleriyle suratların da bir gülümseme(iyi girdi ya hoşlarına gitti) oyunun ne kadar güzel olduğunu sağa sola anlatıyorlar.....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilgekhan
Bilgekhan 21.12.2020 22:06
1 yıla ancak oturacak gibi genel olarak CDPR azmederse tabii No Man's Sky geliştiricileri gibi. Keşke kesilen içerikleri de zamanla dahil etseler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 22:21
Pc'de oynuyorum, ne oyun çöktü, ne de tamamlayamadığım bir görev bug'ıyla karşılaştım. Şanslılardanım muhtemelen. Belki vaatler karşılanmamış olabilir ama son zamanlarda oynadığım en farklı deneyimi sunuyor oyun. Modlama camiasıyla yapımcılar birbirlerinin elinden tutarsa bu oyun arşa çıkar.
-------------------------
Okurken iç çektim vallahi. PC'deyim ve ilk Sibersayko görevini bir bug yüzünden yapamıyorum. Sibersayko gelmesi gerektiği gibi gelmiyor :')
Bilgekhan
Bilgekhan 21.12.2020 22:05
Bazı saçma NPC, araç ve görev buglarının dışında aynen katılıyorum. GTA'ya oranla daha akıcı bir oynanışa sahip benim için de. Sıkılmadan oynatıyor. Daha iyi olabilir miydi ? Tabii ki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 14:00
millet ne abarttı var ya şu oyunu, ben bi bizimkilerde linç kültürü var sanıyordum bütün dünya düşeni tekmelemeyi seviyormuş, oyunu oynadım bitirdim sildim, bug var 1 kere de crash yedim ama önemsiz geldi bana niye halâ bu muhabbet dönüyor anlamsız, millet linç etmeyi seviyor
Bilgekhan
Bilgekhan 21.12.2020 22:04
Aynen öyle. Oyun çok overhypelandı ondan dolayı hatalardan ve kesilen özelliklerden dolayı millet bu gazı yere çaktı çünkü gereksiz bir "endüstriyi değiştirecek oyun" imajı ve ideali verildi. Bunlar tutmadığı için herkes topa tuttu. Arkham Knight PC'de oynanmaz haldeydi. Kimse bu kadar batırmadı çünkü Batman oyunu nihayetinde ama bu oyunun PR'ı oyunu öyle bir tanıttı ki herkes çıkacak en iyi olacağı izlenimini aldı. Bende de bayağı bug var, bir ikisi görevlerimi 6-7 defa tekrar başlatmama sebep oldu ancak akıcı şekilde saatlerce oynanabilecek, hikayesi ve oyun konsepti olarak iyi tasarlanmış bir oyun nihayetinde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 yama notları yayınlandı
İlginizi Çekebilir