Cyberpunk 2077 için 11 temel ipucu

Adnan Şahin 12.12.2020 - 13:10
Cyberpunk 2077 oynarken dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Bu konuları 11 maddede bir araya getirdik.

Yılın en çok beklenen oyunlarından birisi olan Cyberpunk 2077 nihayet çıktı. Cyberpunk’ın bu denli beklenmesinin en büyük sebeplerinden birisi de oyuncuya sunulan özgürlük. Her ne kadar özgür olmak harika bir duygu olsa da bazı durumlarda oyuncuyu zorlayabiliyor. Biz de bu yazımızda oyunun zevkini doruklarda yaşamanız adına 11 temel ipucundan bahsedeceğiz.

Cyberpunk 2077: 11 temel ipucu

İster gizli oynayın ister silahlarınızı konuşturun; siber yazılımınızdan, silahlarınızdan ve V’nizden en iyi şekilde yararlanmak için bu ipuçlarına bir göz atın. Oyunda deneyimlediğimiz 20 saati anlattığımız yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz.   

Mesajlarını Kontrol Et 

Sosyal etkileşim Cyberpunk 2077 için çok önemli. V’nin telefonu her an çalabilir ve bunu görmezden gelmemelisiniz. Bazen görevler hakkında ayrıntılıları veya satın alabileceğiniz ekipmanlar hakkında aramalar veya mesajlar alırken, bazen de Night City’deki arkadaşlarınızdan bildirimler alacaksınız. Bu kısa satırlar oyundaki en keyifli görevleri deneyimlemenize kadar gidebilecek bir olay örgünsün ilk adımı olabilir. Bu sebeple telefonunuza daima bakın. 

Siper Alın 

Oyuna ilk girdiğinizde oyun size öğretecek fakat oyun içinde kullanmayı unutmayın çünkü Night City kavgalarında hayatınızı kurtarabilir. V bir duvara veya köşeye yaklaştığında arkasından siper alabilirsiniz ve ateş ederken sadece vücudunuzun belli bir kısmı görünecek şekilde savaşabilirsiniz. Bazı düşmanlar vuruşların normalden fazla vurduğu için siper hayatınızı kurtarabilir. 

Hack yaparken de siper alabilirsiniz. Normal siper aldığınızda scan tuşuna basılı tutun ve sanki silah ile ateş edecekmişsiniz gibi siperden çıkın. Bu size öldürülmeden hackleme şansı tanıyacaktır. 

Cyberpunk 2077 için 11 temel ipucu

Düşmanları İşaretleyin

Siper arkasında düşmanlarınızla savaşıyorken onları işaretleyin. Gizlilik üzerine oynuyorsanız çok işinize yaracak olan bu özellik sayesinde düşmanlarınızı duvar arkasında görebilirsiniz. Scan yapıyorken PC için tekerleğe, PS için ise R3’e basarsanız düşmanlarınızı etiketleyebilirsiniz. Ayrıca güvenlik kameraları aracılığı ile de bu özelliği kullanabilirsiniz. Ayrıca düşmanlarınızın güç, çeviklik gibi değerlerini de bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Nitelik Puanları ve Beceri Puanları 

Her RPG oyununda olduğu gibi Cyberpunk da beceri ağacı sistemine dayalıdır. Nitelik puanlarınızı karakterinizin temel değerleri için kullanabilirsiniz. Örnek olarak güç için Body veya gizlilik için Cool seçeneklerine puan verebilirsiniz. Ama bu puanları dikkatli harcamalısınız. Seviye atladıkça iki puan türünden de kazanacaksınız fakat iki puan türünün farklı olduğunu bilmelisiniz. Güç, zekâ ve gizlilik gibi değerleri hızlıca yükseltmek mantıklı olsa da nitelik puanlarınız daha spesifik yetenekleri açtığı için oyunun gidişatına göre biriktirip kullanabilirsiniz. Mesela bir görevde kapıyı menteşelerinden ayırmanız kolaylık sağlayacaksa bu yeteneği alacak şekilde biriktirdiğiniz puanları harcayabilirsiniz. Veya bir diyalog seçimini açacak şekilde puanlarınızı kullanabilirsiniz. Yine de seviye atlamakta geç kalmamakta fayda var çünkü oyun ilerledikçe düşmanlar zorlaşıyor. 

Hack Özelliğini Kullanın 

Oyunu bir teknoloji dâhisi olarak oynamasanız bile bazı hack tekniklerini bilmek faydalı olacaktır.  Güvenlik kameralarını fark edilmeden kapatmak gibi yetenekler hem yapması çok zor değilken hem de oyunun gidişatını ciddi şekilde değişebilmektedir. Satın alabileceğiniz bu quickhack özelliklerini gözden kaçırmayın ve sık sık kullanın. Bir Netrunner olmak istiyorsanız da Cyberdeck’inizi yükseltin. Bu sizin ileri düzey hack yeteneklerinizi açmanıza olanak sağlayacak. 

Cyberpunk 2077 için 11 temel ipucu

İhtiyacınız Olmayan Silahları Satın veya Parçalayın 

Cyberpunk’da sürekli olarak yeni silahlar elde edeceksiniz. Artık kullanmadığınız silahınızı yere atmak yerine satabilir veya parçalayıp malzemelerinden yeni eşyalar üretebilirsiniz. Oyunda silahların değerli olduğunu ve hayatta kalmanızda önemli rol oynadığını göreceksiniz. Bu sebeple eski silahınızı satmak veya parçalamak hem V’nizi geliştirirken hem de çantanızda kaplayan yeri boşaltacaktır. 

İkonik Silahları Yükseltin 

Silahlarınızı parçalarken veya satarken gaza gelmeyin. ‘’Iconic’’ olarak işaretlenmiş silahları satmak istemezsiniz çünkü bunlar sadece bir yerde bulunabilen çok özel silahlardır. Eğer artık onu kullanmıyorsanız silahı yükseltin çünkü bunlar normal silahlardan daha etkili silahlardır. 

Arabanızı Çağırın ve Depo Olarak Kullanın 

Evinizde bir depo alanı var ve bu alana silahlarınızı, kıyafetlerinizi veya diğer ıvır zıvırlarınızı koyarak her şeyi taşımaktan kurtulabiliyorsunuz. Fakat bu özellik arabanızda da var. Bir yolun kenarındaysanız arabanızı yanınıza çağırıp eşyalarınızı depolayabiliyorsunuz. Böylece görev ortasında eşya derdine bir çözüm bulmuş oluyorsunuz. Fakat ihtiyacınız olduğunda rahatça kullanmak adına koleksiyonunuzda birkaç araba bulundurmayı unutmayın.  

Araba Sürün, Fast Travel Yapmayın! 

Cyberpunk’ta hızlı seyahat özelliği gayet kolay. Yine de gideceğinizi yere arabanız ile gitmeyi tercih etmelisiniz çünkü seyahat halindeyken birçok yan görev ile karşılaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız veya tanımadığınız insanlar sizi arayabilir, yoldan geçen insanlar laf atabilir ve size belki de hayal bile edemeyeceğiniz olaylar yaşatabilir. Bu sebeple fast travel’ı kullanmanızı önermiyoruz. Ayrıca şehrin atmosferini en iyi bu şekilde çıkarabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 için 11 temel ipucu

Yan Görev Yapın 

Aynı Witcher 3’te olduğu gibi Cyberpunk’ta da yan görevler bir derya deniz. İlk bakışta görmezden gelmek isteseniz de yan görevlere bakın. En azından sevdiğiniz karakterlerle yan görev yapmak hem oyun zevkinizi arttıracak hem de deneyim puanı sayesinde gelişmenizi sağlayacaktır. Ayrıca karakterler ile iş yapmak onlar ile aranızdaki bağları kuvvetlendirecektir. 

Sık Sık Kaydedin

Oyunun otomatik kayıt sistemi gayet güzel fakat yine de dikkatli olmakta fayda var. Oyunun çökmesi gibi bir durumda kendinizi birkaç saat geride bulmamak adına sık sık kayıt alın. 

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 18:53
Benden size tavsiye güce abanın diğer her şeyi es geçin katanı alın doğrayın milleti zaten oyun berbat buglu en azından doğraya doğraya biraz zevkini çıkartırsınız. En kötü akıllı silaha abanın, nişan almadan düşmanı o kendi öldürüyor zaten. Oyunda Angel diye bir afet var onu seçin tam sizlik. :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 15:54
oyun sanki çok düzgün çalışıyor ya bunları yapalım optimizasyon berbat her yeri hata dolu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 14:59
Yooo, ben söyleyim ipuclarini , oyunda 2 saat sohbet o tuşa bas yok bu tuşa bas ardindan 3 dk sürmüyo yapay zeka tirt mal gibi herkez , çatişmalar 1 dk ardindan 3 saat sohbet tuşa bas geç beyin dansi ardindan arabaya bin 1 km git 3 saat sohbet CD yi kiricaktim walla yolladim iadeye grafik çöp ps5.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2020 19:00
Bunlar hep ps5 pro ve Series X pro hazırlıkları yok ray tracing 30 fps yok performans modu yok şunu kısık tutmazsan kasma olur yok o modu açarsan ekran yırtılmaları olur orijinal 4K 60 fps'te oynatmamalar bunlar hep önceden hazırlanmış ticari politikalar olan bizlere olaya be dostlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2020 16:38
İkinci death stranding faciası
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 için 11 temel ipucu
İlginizi Çekebilir