Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsaydı nasıl mı olurdu?

Alparslan Gürlek 23.12.2020 - 12:30
Cyberpunk 2077 için yapılan bir videoda "Eğer Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsaydı..." cümlesinin tamamlanmış halini görüyoruz. Oldukça eğlenceli.

Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsaydı nasıl olurdu? İlk etapta çok komik olacağını söylemeliyim. Eski ama eskimeyen oyunlar arasına girer, satışları şimdi olduğundan daha yüksek olur ve yatırımcılarını da bu kadar kızdırmazdı. Tabi er ya da geç biri çıkıp bir şeyler yapacaktı bu konuyla ilgili... Öyle de oldu! Anders Lundbjörk adındaki bir YouTube kullanıcısı Cyberpunk 2077'nin PS1 sürümünün nasıl olacağını ve bugların orada nasıl görüneceğini yayınladı. Baya eğlenceli bir video olmuş.

Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsaydı kesinlikle böyle olurdu

Piksel grafikler mi? Birkaç kareden oluşan animasyonlar mı? Güzel vakit geçirmek mi? İşte hepsini bir videoya sığdırabilsek kesinlikle başlığı alt tarafa bıraktığım video gibi olurdu.

Piksel piksel seçebileceğiniz grafiklere sahip Night City sokaklarında yolculuğuna başlayan W, trafikte kendisine yaklaşan araçların birer birer yok oluşuna şahitlik ediyor. Ne kadar da tanıdık geldi değil mi?  Sonra yaya geçidinden ilerleyen bir yapay zeka, duvara doğru yürümeye devam ediyor. Bir gün hakikati öğrenip kaldırımı takip edeceğine şüphemiz sonsuz olsa da şimdilik kendisinin bu davranışını hoş karşılıyoruz. Tabi her şey bununla da bitmiyor. Karakterimiz W, bir arabaya yumruk atıyor ve ardından içerideki yapay zeka "Bunu yapma" diyerek çıkıp korku içinde yere çömeliyor.

Sonrasında ne olacağını hepiniz biliyorsunuz, bir yumrukla gizemli güçlerine kavuşan yapay zeka önce T pozunun nasıl gördündüğüne bakıyor, sonra gökyüzüne doğru sonsuz bir yolculuğa çıkıyor. Elbet bir gün buluşacağız sevimli yapay zeka... Bu sırada çıldırmış bir başka yapay zeka kaldırımların üzerinden ebedi yolculuğuna devam ediyor. Kaldırımları adeta bir kalkış rampası olarak kullanan dostumuz görülmeye değer. Sonrası bildiğimiz gibi, bir anda kaybolan yapay zekalar ve türlü çeşitlerde absürdlük. İşte Night City! İşte Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsa böyle olurdu! Bir dakika....

Johnny Silverhand de ekranda belirdikten sonra parçalar tamamlanıyor. "Wake the fok -nesli tükenenlerden- up samurai!" diyerek epik girişini ve epik çıkışını bir bug aracılığıyla yapıyor. Sonra hepimizin korkulu rüyası PS1 hata ekranı.. Ve kapanış! Umarım siz de izlerken en az benim kadar eğlenmişsinizdir, oyunu sevmeme rağmen hataların can sıkıcılığını böyle mizahlı ve kaliteli bir dille anlatan her şeye fazlasıyla gülüyorum.

Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsaydı nasıl mı olurdu?

Biraz da ciddiyet. Biliyorsunuz oyunun satışları çok büyük başarı yakaladı. Beklenmedik şekilde iyi çalışan bir pazarlama yöntemleri var. Fakat oyunun satışları oyun daha çıkmadan da oldukça iyi gidiyordu. Ön sipariş ile sekiz milyon kopya satan ve pazarlama başarısını henüz çıkmadan gösteren oyun ivmeyi erken kazandı. Bu da CDPR'ın yeni oyununu tarihteki en büyük bilgisayar lansmanı haline getirdi. Öyle ki oyunun çıktığı gün tüm geliştirme ve pazarlama masrafları karşılanmış oldu. Şimdi gelen sayılar ise oyunun çıktıktan sonra da beş milyon kopya sattığını gösteriyor.

Ne yazık ki çalışanları mutsuz eden stüdyo yönetimi ve birçok ertelemenin ardından oyun piyasaya sürülürken birçok farklı vaatte bulundular. Bunların birçoğu karşılanmayınca oyunun PlayStation Store'dan kaldırılmasına kadar gitti. Uygun bir dille belirtmek gerekirse; CD Projekt RED için kötü bir hafta oldu. Tüm bunlar göz önüne alındığında, bugün başarılı satış duyurusu için doğru bir zaman gibi görünmüyor. Daniel Ahmad'ın da Twitter'da söylediği gibi bu açıklama oyunculara değil, gergin yatırımcılara yönelik gibi duruyor.


Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.12.2020 01:05
Grafikler yeni yenimi gelişiyor??? 30 sene geçti değişen çözünürlük gerçek karakterleri halen göremedik çevre düzenlemeleri halen sahte atmosferler yapay kaplamalar plastik saçlar peruk naylondan yüz surat animasyonları halen robot çizgi-film yıl 2021 devrimsel sıçrama yok ne pc'de nede konsollarda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.12.2020 15:05
İğrenç grafik diyen gençlere gelsin neslin herşeye yön veren muhteşem cihazı ps1 dir.. O zamanların genci olanlar bilir.. PS1 gelmiş geçmiş en iyi konsoldur.. Yanında tüplü televizyon.. O zamanlar oyundan alınan eğlence zevk şuan hiç bir cihaz veremez.. Çünkü o zamanlar bambaşkaydı..!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 21:03
İğrenç o günlerin grafikleri gerçekten İğrenç yapay zeka İğrenç
MK Okuru
MK Okuru 25.12.2020 04:01
Âslında ps1 e dijital gerçekcilikte oyun yapılabiliyordu.Ama sony bunu ps6 ya saklamayı uygun gördü.(Bay gerçekci grafiklere göndermedir...)
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 23:39
Reis ne bekliyon 2020de hala yapay zaka o kadar iyi değil, grafikler yeni yeni gelişiyor. Bi de bugünkü bu grafikler ve yapay zekayla ta 1994'de çıkmış oyunu karşılaştırıyorsunuz, pes doğrusu. Unutmayın kayayı son çekiç darbesi kırar ama bu önceki çekiç darbeleri önemsiz demek değildir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 09:54
PS4 sürümüyle bunun arasındaki fark ne la anlamadım aynısı değil mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 23:08
ps1de bile ilk 10a giremezdi.ne oyunlar vardı o alette be
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 PS1 oyunu olsaydı nasıl mı olurdu?
İlginizi Çekebilir