Cyberpunk 2077 satış rakamları 13 milyonu geride bıraktı

Adnan Şahin 23.12.2020 - 12:09
Tartışmaları ve geri iade politikaları devam eden Cyberpunk 2077 tüm bu olumsuzluklara rağmen satış anlamında firmanın yüzünü güldürmüşe benziyor.

Gerek içerdiği hatalar gerekse FPS sıkıntıları sebebiyle kısmen sorunlu bir çıkış yapan ve hatta geçtiğimiz günlerde PlayStation Store’dan kaldırılan Cyberpunk 2077’nin satış rakamları açıklandı. Yapımcı ve dağıtımcı şirket CD Projekt Red’in açıklamalarına göre oyun bugüne kadar tüm platformlarda toplam 13 Milyondan fazla kopya sattı. Peki bunca soruna rağmen oyun bu satış başarısını nasıl yakaladı? 

Oyunun çıkmasından kısa bir süre sonra Sony, Microsoft ve CD Projekt Red; kullanıcıların oyunu iade edebileceğini söylemişti ve oyun PlayStation Store’dan kısa süreliğine kaldırılmıştı. Fakat belirtmekte fayda var ki bu rakam iadeler çıkartılmış hali. Hem kutulu hem de dijital satışların tüm iadeleri CD Projekt Red’e bildirildi ve bu rakam ana satıştan çıkartıldı. Tam olarak kaç kişinin iade ettiği bilinmese de oldukça fazla olduğu tahmin ediliyor. 

Cyberpunk 2077’nin satışlarda iyi gidiyor

Cyberpunk 2077 ön satış sırasında yaptığı reklamlar ile oldukça fazla kitleye ulaşmıştı. Halihazırda Withcer 3 ile kalbimizi çalmış olan şirket reklamlarına Keanu Reeves’i de dahil etmesiyle tam olarak 8 Milyon ön satış yaptı.  Oyun bu sorunlu çıkışa ve beklenmedik iadelere rağmen Tüm Zamanların En Hızlı Satan PC Oyunu unvanına sahip oldu. Bir önceki rekortmen bir Blizzard oyunu olan World of Warcraft: Shadowlands olmuştu ve çıkışının ilk gününde 3.6 Milyon kopya satmıştı. Fakat Cyberpunk 2077 esnek iade seçeneklerine rağmen yeni rekortmen oldu. 

CD Projekt Red’in geçirmiş olduğu zorlu haftaya bakıldığında satış başarısı ile övünmek için pek doğru bir zaman gibi görünmeyebilir. Fakat bir analist olan Daniel Ahmad’a göre bu bilgilendirme oyunculardan ziyade yatırımcılar için yapılmış bir paylaşım

CD Projekt, iade edilen kullanıcı sayısı hakkında bir bilgilendirme yapmadı. Bu sebeple oyun aslında çok daha büyük bir başarıya imza atabilecekken yapılan iadelerin engeline takılmış olması mümkün. İade edilen oyun sayısı tahminimizden çok daha az olması da bir ihtimal. Her iki durumda da gelecek aylarda satışların daha büyük etkileri hissedilecektir. Daniel Ahmad’ın da belirttiği gibi lansman haftasında çok büyük satışlar yapmış olsa da ilerleyen zamanlarda şirket problemli çıkışının etkilerini daha fazla hissetmeye başlayabilir. Peki siz oyunu iade ettiniz mi?  Yorumlara bekliyoruz. 

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
taylanz
taylanz 23.12.2020 20:41
bence oyunu bir kaç ay sonra oynamanızda faide var. Milletin gözüne batan fizik ve düşük kaliteli görsel sorunları büyük ihtimalle doğru ayarlanmamış LOD sisteminden kaynaklanıyor. Şimdi bunun ne olduğunu ayrıntılı anlatırım ama burası yeri değil. yapay zekadaki aptallık dışında sorunların büyük kısmı oyuncu geri beslemesiyle düzeltilebilir şeyler. bence şimdi oynayıp oyunu piç etmeyin. ben de bi 5 saat serbest dolaşıp görev yaptım sonra sildim, menülerde, dil seçiminde bile tonla hata vardı.

oyunun atmosferi ilginç şekilde güzel geldi bana, silahlar da öyle. Ve crafting falan da grinding'e özendirir tipte. millet grinding'i sevmiyor ama bence geliştirme, craftingle birlikte eğlendiriyor.

vaatlerin büyükçe bir kısmı oyunda yok, ama oynadığım 5 saatlik kısmı beğenmedim desem yalan olur. efsane bekledim ama bu da idare eder yani. içime oturan şey, vaatlerin bayaa bir yalan olmasıydı ne diyeyim.

bir ihtimalle dlc'lere saklamış da olabilirler. witcher 3'ü tek pakette dağıtıp geçtiler belki de bunda dlc'lerle zenginleştirecekler emin değilim.

cdpr'den bir hello games performansı beklemiyorum. çünkü cdpr'nin yönetimi ve geliştirici ekibi arasında da acayip saçma şeyler döndüğüne dair haberler geliyor. hali hazırda varolan oyunu düzeltseler yeter bence.
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 16:02
Ben oyunu yıllar önce duydum ama çıkmasına 6 ay kala hatırladım, vaat zart zurt vs. bilmiyorum, oyun deli gibi eğlenceli, bug glich vs. evet var ama çok rahatsız edici düzeyde görmedim. Vaatlerini yerine getiremedikleri buysa demek ki adamlar "gta, skyrim ve sims" karışımı bir şeyler vaat etmişler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 23:20
Ufak tefek buglara rağmen süper bi oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 23:16
patchler geldikten sonra iade alanlar kosa kosa oyunu geri alacaklar :D oyun cidden guzel bir oyun, yalniz witcher 3 gibi daha bircok free dlc ve performans update i gelecektir ve oyunun oynanabilirligi daha da artacaktir. tavsiyem cidden sabredin 6 ay 1 sene sonra "vay anasini ya ne oyun" diyecegiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 14:30
Kendi adıma 6ay 1sene daha bekleyip tam ve düzgün haliyle oynamaktansa bir anca önce başlayıp hem bir yandan yavaş yavaş oynayıp, hem de gelen patchlerle düzelmesini beklemekten memnunum. Zaten oyunun karakter özelleştirme vs kısımlarını anca hazmetmeye başladım, daha bunun craftı var, enchantı var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 14:12
100 saati geçti harita daha görev dolu 250 tl dipine kadar hakeden bir oyun bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 satış rakamları 13 milyonu geride bıraktı
İlginizi Çekebilir