Cyberpunk 2077, Xbox One'da alana yeni nesil sürümü bedava

Kağan Depboylu 25.02.2020 - 15:18
Xbox One sahibiyseniz ve Xbox Series X’in yolunu gözlüyorsanız müjde! Cyberpunk 2077 ‘yi Xbox One için satın alırsanız, her iki konsolda da oynayabilirsiniz

Eğer bir Xbox One sahibiyseniz ve Xbox Series X’in yolunu gözlüyorsanız, bu haber sizi oldukça mutlu edebilir. Cyberpunk 2077'yi Xbox One için satın almanız, oyunu her iki konsolda da oynayabilmeniz için yeterli olacak. Açıklama CD Projekt Red’in resmi Twitter hesabından yapıldı.

Cyberpunk 2077, Xbox One'da alana yeni nesil sürümü bedava olacak

CD Projekt Red, bugün resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birlikte oyuncuların beğenisini topladı. Söz konusu tweet, gün içinde Xbox resmi hesabından yapılan paylaşımların ardından geldi. İlgili paylaşımda CD Projekt Red: “Oyuncular, aynı oyunu satın almak için veya birkaç güncelleme uğruna asla iki kez para vermemeli.” açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamaya göre Cyberpunk 2077 ‘nin Xbox One versiyonu, Xbox Series X güncellemesi ile birlikte gelecek.

Microsoft, gün içinde Xbox Series X’e dair bir takım yeni detaylar duyurdu. Twitter’da paylaşılan bu detaylar arasında en çok dikkat çekenlerden biri de geriye uyumluluktu. CD Projekt Red’in sevindirici haberi, Xbox’ın bu paylaşımlarını alıntılayarak vermesi dikkat çekti. Geriye yönelik uyumluluk konusunda kullanıcılarını memnun eden Microsoft, belli ki bu konu üstünde de birtakım geliştirmelerde bulunmuş. Microsoft’un söylediğine göre; oyun geliştiricileri, oyunlardaki performans sorunları ve grafiksel geliştirmeler için artık ekstra efor sarf etmek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca Microsoft’un duyurduğu “Smart Delivery” özelliği ile birlikte artık jenerasyonlar arasında bir geçirgenlik söz konusu olacak. Xbox One için satın aldığınız bir oyunu rahatlıkla Xbox Series X’inizde de oynayabileceksiniz.

Cyberpunk 2077, Xbox One'da alana yeni nesil sürümü bedava

Smart Delivery özelliği tüm “first-party” oyunlar için geçerli olacak. Ayrıca “third-party” firmalar da bu özelliği kullanabilecekler. Smart Delivery’nin fiziksel diskleri destekleyip desteklememesi de tamamen geliştirici firmaya bağlı durumda olacak. “First-party” oyunların bu özelliği destekleyeceğini düşünürsek, bu oyunların disk versiyonlarının da destek görmesi mümkün. Smart Delivery özelliğinin, Xbox Play Anywhere üyeliğine sahip olan PC kullanıcıları için söz konusu olup olmadığı, henüz belli değil. Bu konuda daha fazla detaya, ilerleyen günlerde sahip olabilecekmişiz gibi görünüyor. Bu süreçte umarız ki diğer firmalardan da CD Project Red’inkine benzer bir yaklaşım görebiliriz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 12:03
Bana daha fazla çimento lazimmm...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2020 17:28
Siz nasıl bir kralsınız
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077, Xbox One'da alana yeni nesil sürümü bedava
İlginizi Çekebilir