1/2

Dark Raid

Ceyda Doğan 2.06.2014 - 17:39
Derin karanlığa hazır mısınız?
Günümüzün FPS oyunlarını bir araya koyduğumuzda, aradıklarımız bellidir. Grafik isteriz, kaplamalara dikkat ederiz, hatta karakterin silahı nasıl tuttuğuna bile takılırız. Sonuçta bir oyun oynarken doğal olarak, bizi doyurmasını isteriz.

Aranızdan kaçınız Half-Life veya Doom oynadı bilemiyorum ancak FPS denilince akla gelen en önemli iki isimdir ve hala denemediyseniz, şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta buna bir de 1985 yapımı Maze War, ayrıca 97 yapımı GoldenEye 007'yi de eklersek tadından yenmez. Belki biraz da Halo olabilir. Neyse, biz konumuzdan biraz daha saparsak, sadece FPS tarihi ile ilgilenmekten öteye geçemeyeceğiz. En iyisi biraz da Türk yapımcıların FPS'leri üzerine odaklanalım. Konumuz; bağımsız bir yapımcı olan Vector Games'in Dark Raid isimli retro FPS oyunu.

Dark Raid
Yarından itibaren (3 Haziran 2014) Steam üzerinden ulaşabileceğimiz Dark Raid, bizleri Muddy isimli bir droid ile tanıştırıyor. Kendisi uzay boşluğundaki bir gemide insanların emirlerini yerine getiriyor ancak onun diğer droidlerden bir de farkı var, kendisi bazı duyguları hissedebiliyor. Her ne kadar robot arkadaşları onun, bu konuda haksız olduğunu düşünse bile Muddy, farkını bir şekilde belli eden bir droid. Bir gün tüm robotların  (Muddy hariç) kendisini güncellediği bir program yüzünden, uzay gemisinde ortalık karışıyor. Bütün robotlar saldırganlaşıyor ve Muddy'yi de "öldürülmesi gereken" listelerine ekliyorlar.

Dark Raid