Dark Souls 2 grafik modu nasıl görünüyor?

Burak Bahar 30.03.2021 - 15:58
Tek kişi tarafından geliştirilen Dark Souls 2 grafik modu, oyunun aydınlatmalarını bir üst seviyeye taşıyor. Aslında orijinaline dönüyor da diyebiliriz.

Bir Twitter kullanıcısının yayınladığı Dark Souls 2 grafik modu oyunun gölgelendiricilerini daha kaliteli tekniklerle değiştirerek tüm oyunun aydınlatmasını farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Dark Souls 2'nin resmi olarak yayınlanmasından hemen önce oyunun hayranları, bitmiş oyundan daha iyi görünen alfa görüntüleri ile alay ediyorlardı. Geliştirme sürecinden yayınlanmasına kadar geçen uzun süreye rağmen kalitenin gözle görünür şekilde düşmesi; bir çok hayranın, Dark Souls 2'yi yapan ekibin oyunun estetiğinden daha çok performansa öncelik verdiğini düşünmesine sebebiyet verdi. O zamanlar yapılan tercihler/değişiklikler hayranlar arasında büyük tartışmalarla karşılandı. Birçok kişi oyunun gerçek potansiyeli hakkında yalan söylendiğini düşünüyordu.

Dark Souls 2 grafik modu nasıl görünüyor?

Bir hayran Dark Souls 2 grafik modu için ipleri eline aldı

Sorunlara çözüm üretmek isteyen bir Twitter kullanıcısı (@Stayd3D) oyunun gerçek potansiyelini kazanabilmesi için ışıklandırmalarını yenilemeyi düşündü ve kolları sıvadı. Yaratmayı hedeflediği Dark Souls 2 grafik modu ile oyunun ışıklandırmalarını büyük ölçüde yenilemeyi; çoğunlukla gölgelendiricilerini yeniden yazmayı ve onları daha iyi, daha kaliteli tekniklerle değiştirmeyi amaçlıyor.

Kendi kendini yetiştirmiş bir aydınlatma sanatçısı ve grafik programcısı olan oyuncu, Dark Souls 2 grafik modu çerçevesinde pek çok şeyi yeniden düzenleyecek. Nispeten küçük ama görüldüğü kadarıyla değerli birkaç değişiklik ile oyun birden biri farklı bir hava yakaladı. Dark Souls 2'deki ikonik boss savaşlarından birinin karşısında çektiği kısa video, yarattığı değişikliklerin güzelliğini ortaya koyuyor:

Dark Souls oyunlarında herhangi bir mod sıkıntısı gözükmese de aydınlatma temelli bir Dark Souls 2 grafik modu yenileme düşüncesi, çok yaratıcı ve umut vadeden bir fikir olabilir. Stayd, Dark Souls 2 grafik modu içerisinde benzersiz silahlar ve dokular yaratma/uygulama fikrini de benimsedi. Ancak bunların modun son haline dahil edilip edilemeyeceği ne yazık ki belli değil. Tamamlanana kadar kesin bir zaman çizelgesi olmadığı için Dark Souls hayranlarının ve diğer oyuncuların beklemesi gerekecek.

Oyunun hayranları ve hayatında hiç Dark Souls oynamamış veya muhtemelen oynamayacak olan insanlar tarafından bile mod ilerleme durumu takip ediliyor. Modu yaratan Twitter kullanıcısının (@Stayd3D) sıkça sorulan soruları cevapladığı tweet'e aşağıdan ya da bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 22:43
God of war harici , kiliçli baltali hiç bir oyun sarmiyo bebegim . Hepsi 1 coins etmez god of war ustüne tanimam .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 22:03
Bugün ds2 3 kere başladım ve cidden grafik modu yapmak gereksiz bunun yerine 1 oyuna yapmak daha mantıklı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 18:34
Gereksiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 16:37
Admin kardeşim haberde atladığın bir olay var.dark souls 2 çıktıktan sonra dlc leri de kapsayan Dark Souls 2: Scholar of the First Sin versiyonu da çıktı ve bu versiyon grafik anlamında daha başarılıydı.şunu da söyliyim videoda gösterilen mod gayet başarılı scholar for sin versiyonundan iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 16:25
Deneriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dark Souls 2 grafik modu nasıl görünüyor?
İlginizi Çekebilir