1/3

Dark Souls 2

Ceyda Doğan Karaş 21.07.2014 - 10:31
Daha zor bir evrene adım atmaya hazırlanın!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Dark Souls 2
  • Yapımcı - Yayıncı Namco BANDAI Games - Namco BANDAI Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Dövüş,Role Playing Game
Merlin Puanı 90
40 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%87
Artılar Daha büyük harita, daha zor boss ve yaratık dövüşleri. Oyuncuya fantastik bir keşif duygusu katması. Bir de zor işte arkadaş (sanırım bana eziyet eden oyunlardan hoşlanıyorum)
Eksiler Her kitleye hitap etmiyor. Kontrol zorluğu ilk oyundaki gibi devam ediyor.
Gerçekten zor olan ve defalarca ölmeyi göze alarak, ısrarla oynamaya devam ettiğimiz kaç tane oyun var?

Oyun dünyasını kanser eden nadir oyunlardan biri olan Dark Souls, hakkını veren bir oyundan daha fazlası olmayı başarmış. Gelin görün ki geçmişte bize her türlü eziyet eden sınırsız oyunla karşılaştık. Birçoğunuzun "kime göre, neye göre zor?" dediğini duyar gibiyim ancak inanın bazı oyunlar gerçekten insanı çileden çıkaran cinsten. Hani kafamızı monitöre geçirmek veya yumruğumuzu klavyenin her köşesine yapıştırmak isteriz ya, aynen öyle işte. Hatta aranızda belki de Super Mario Bros'un kayıp bölümlerinden haberi olanlar vardır. Ah o prensese ulaşmayı bırakın, elinden düşüreceği mendile hasrettik. Neyse, konumuz tabii ki direkt olarak zor oyunlar değil; Dark Souls'un ikinci oyunu.

Dark Souls 2
Dark Souls'un ilk oyununu aranızda kaç kişi bitirdi bilmiyorum veya başlama fırsatına sahip miydiniz, bundan da habersizim ancak çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim. Zira karşılaştığım başarılı senaryolardan biridir ve arşivlenmeyi hak eden nadir oyunlardandır. İş tabii ki senaryoda bitmiyor. Dark Souls'un özellikle PC kontrolleri insanı çileden çıkartıyor, bir de bunun üzerine oyunun kendi zorluğu eklenince, tırnaklarımızı kemirmeye başlıyoruz.

Sürekli zorluktan bahsedince gözünüz korktu değil mi? Merak etmeyin. Bizim gibi oyuna yeni başlayanlara da diğer oyuncuların kendisi yardımcı oluyor. Oyunun ayarlar kısmına tıkladığınızda geçtiğiniz noktalara mesaj bırakabilecek bir özellik açılıyor. Tıpkı Dark Souls 1'deki gibi, ikinci oyunda da aynı şekilde yardım alabiliyor ve tabii ki yardım edebiliyoruz, en azından görüntü ve yazıyla. Onun dışında tek başımıza ruhumuza kavuşmak isteyen bir ölüden farksısız. Doğru okudunuz, Dark Souls'ta kontrol ettiğiniz varlık bir insan değil. İnsan olmaya çalışan bir ölü.