1/3

Darksiders 2

Furkan İlbay 1.09.2012 - 10:28
Sahne sırası Ölüm'de
Haberlerimize de yardım eden Furkan İlbay'dan Darkisders 2 için farklı bakış açısına sahip bir inceleme sizler için geldi. Oyunun puanı son sayfada bulunmaktadır.


Mahşerin dört atlısı efsanesi, komboları geliştirilmiş bir savaş sistemi, biraz kardeşlik, biraz ihanet, biraz yanlış anlaşılma, God of War serisiyle bağdaştırılan bir sürü özellik, son olarak da bir tutam intikam herhalde Darksiders serisini anlatmaya yeter de artar. Aslında çıktığı zamanda ahım şahım ödüller almasa da, War bu senaryonun burada bitmeyeceğini, hatta sıradaki hikayenin kardeşlerinden birine verileceğini bize söylemişti sanki ilk oyunun en sonunda "Yalnız değilim." derken. Şimdi spoiler yağdıracağımı düşünenler, merak etmeyin. Zaten bu yazıyı okuyanların çoğu ilk oyunu da bitirmiştir. Ama bitirmeyenler, War'ın size çok kızgın olduğunu söyleyeyim!

ÖLÜM'E YOL VERİN GEÇSİN

Çiğnenen kurallar, Cennet ve Cehennem arasındaki bozulan dengeler, ve bütün bu suçlar üzerine yıkılan bir atlı... Neyin olup bittiğini anlamadan girdiğimiz bu kargaşanın içinde, War'un suçsuz olduğunu ispatlamak için; klavyemizi, kumandamızı, elimizden zor bırakır halde bulmuştuk kendimizi. Ta ki oyunu oynayıp bitirene kadar. Ama bu son değildi, ve belki bir son olmayacaktı da...

İşte, Darksiders 2 de ilk oyunun hemen ardındna yer buluyor kendine. Ve ikinci atlımız olan Death'in görevi de, ya da arzusu, kardeşi War'ın masum olduğunu ispatlamak. Yüzündeki korkunç maskesi ve War'dan daha değişik renge sahip bir ata sahip bir cellat olan Death ile Dünya'da geçireceğimiz zaman War'la geçirdiğimiz zamana oranla epey az çünkü, Death bir yandan savaşırken, bir yandan da işin aslını öğrenmeye çalışıyor. Death'in arayışı ile birlikte kendimizi, Corruption adı verilen oluşumla bağlantısı olan gizemli dünyalar içinde buluyoruz. Bu gizemli dünyalara Darksiders 1'den de hatırlayacağınız Maker Uthane (Balyoz taşıyan iskoç dev)'in ana vatanı da dahil. Her dünyanın kendine özel yaratıkları ve yapısı var. Bu da Death'ı War'dan ayıran özelliklerin başında yer alıyor. Tabii Darksiders 2'nin ilk oyunla karşılaştırıldığında ortaya çıkan farklı sadece, yaratık ve çevreyle sınırlı kalmıyor. Yazımın ilerisinde detaylı olarak aktaracağım ve oyuna yeni eklenip, neredeyse hakkında konuştuğum tüm oyuncuların ve kendimin beğenisini kazanmış bir eşya sistemi var ortada. Bunun haricinde yine değiştirilen silah ve beceri arayüzü, eşyaları takmak için seviye sistemi ve ilk oyuna oranla çok daha fazla karşılaştığımız NPC'(satıcı)ler.

Darksiders 2
Hızlı başlangıç zor bitiş

Darksiders 2'ye başladığımızda kendimizi Death'in atının, Despair'in, üzerinde Freijlord semalarında dört nala koştururken buluyoruz. Yine ilk oyunun dünyada geçen ilk on dakikası gibi, bir oyuna hazırlık dersi edasında birkaç yaratık kesiyor, Death'in kombolarını, Despair'in özelliklerini ve düşmanların güçlerini öğreniyoruz. İlk oyundaki tırmanma, atlama, zıplama işlerini sevenler eminim Darksiders 2'dekileri de sevecekler çünkü değiştirilmiş hiçbir şey yok. Yine aynı tahtalar, benzer anahtarlar, vesaire bulunuyor. Ama Death, War'a oranla daha atletik bir yapıya sahip olduğundan, hareketleri daha dinamik. Mesela ilk oyunda yapamadığımız bir çifte duvar tırmanışını Death ile rahatlıkla yapabiliyoruz. Ya da tahtaların üzerinden bir diğerine atlamak yerine, bir atletizm sporcusu gibi ellerimizle tutunarak, diğerine atlayabiliyoruz. İlk oyundaki yapışkan duvarların şekil şemali biraz değişse de onlar da yerinde duruyor.Yalnız Death ile birlikte ani hız kalkmış durumda. İlk oyundan hatırlayacağınız ,platformlarda farklı olduğu için tuş söylemiyorum, bir tuşa bastığınızda ileriye geriye sağa ya da sola doğru ani bir şekilde kaydığınız özellik gitmiş durumda. Tabii bu özellik bu bahsettiğim yapışkan duvarlardan daha hızlı geçmemize de yarıyordu. Ama üzülmeyin, bunun yerine Death'in farklı bir yöntemi, Iska(Dodge) var. Iska sayesinde rakibinizin atağını yapmasının hemen ardından doğru zamanlamayla ondan rahatça kurtulabiliyorsunuz. Üstelik bu bir öfke değerinizi kullanan bir beceri felan değil, yani sınırsız bir kullanımı var. Hiç bir problem çıkmadan üst üste tekrar da edilebiliyor biliyorum zira düşman ataklarından çok fazla kaçmanız gerekiyor. Death'in War gibi birbirinden ayrı çok fazla can tüpü yok. Sadece bir tane var ve bunu cidden tutumlu kullanmanız gerekiyor. Ama ben kullanamam diyenler için yine bir Darksiders 2 yeniliği, Health Potions(Can Potu) ve Wrath Potions(Öfke Potu), imdada yetişiyor.