1/3

Darkspore

Nevzat Evşen 4.07.2011 - 13:19
Spore'lar da kararır...
Platformlar PC
Darkspore
  • Yapımcı - Yayıncı Maxis - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 68
14 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%67
Artılar Basit arabirim. Çoklu oyuncu modu eğlenceli olabiliyor. İlginç bilim-kurgu öğeleri.
Eksiler Müzikler bazen sıkıcı olabiliyor. Mutlaka İnternet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Hikaye anlatımı çok da başarılı değil.
Darkspore’un konusundan bahsetmeden önce kısaca bir Spore bilgisi vermek istiyorum. Spore, 2006 son çeyreğinde bizlerle birlikte oldu. Oyunun konusu; uzaydan gelen bir meteor’un yeryüzüne çarpması sonucu küçük bir hücre olarak suyun içinde oyuna başlamamız ve topladığımız DNA’lar ile beynimiz geliştirmemiz, bir sonraki aşamada yaratık evresine geçmemiz, yeryüzünde kendi ailemizi kurarak spore’umuzu galaktik seviyeye kadar yükseltmemiz idi. Spore oyunu ilk başlarda RPG tarzından ilerlerken daha sonra bizi strateji oyunu keyfini sunuyordu. Eşsiz sevimli yaratıklar yaratma ekranı da oyuncuları daha çok kendine bağlıyordu.

Darkspore ise Spore oyunun kaldığı yerden devam ediyor diyebiliriz, fakat daha karanlık bir atmosfer ve online ortam ile.

Neler olmuş böyle?

Darkspore’un konusuna değinecek olursak, bir önceki bölümde spore’ların bütün evrene dağılmasından sonrasını konu alıyor. Galaksideki ırklardan biri olan Crogenitor’lardan biri olarak başlıyoruz. Bu ırkımız galakside güçlü bir ordu kurabilmek için yaratıkların DNA’ları ile oynayarak biyolojik açıdan güçlü ve bir o kadar da sevimsiz zıvanadan çıkmış yaratıklar yaratıyor. Bir süre sonra işler kontrolden iyice çıkıyor ve Darkspore adı verilen yaratıklar evrenin her bir hücresine yayılıyor. Darkspore’lar tüm galaksiye yayılarak neredeyse tüm Crogenitor ırkının soyunu tüketiyor. Biz de, olaylar kontrolden çıkarken uyutularak kapsüle konulan Crogenitor’lardan biriyiz. Olaylardan 1000 yıl sonra uyandırılarak Darkspore’lara karşı kendi yaratıklarımızla savaşarak elde ettiğiniz DNA’lar ile güçlenmeye ve galaksiyi temizlemeye çalışıyoruz.

Darkspore
Öncelikle İnternet bağlantısı ve üye olabilmek için Darkspore oyun anahtarı gerekiyor. Üye olma ekranı gayet yalın ve kolay ayrıca oyunda aylık üyelik ücreti de istenmiyor. Üye olduktan sonra oyuna giriş yapıyoruz. Oyunun girişinde bizi EA Games ve Maxis yapımcıları karşılıyor daha sonra her online oyunda olduğu gibi kullanıcı adımızı ve şifremizi yazarak karanlık evrene giriş yapıyoruz.

Nasıl oldu da oldu?

Başladığımızda kendimizi uzay gemimizin içinde buluyoruz. 1000 yıl sonra uyandığımız için uzay gemisinin güzel sesli bilgisayarı bize evrene neler olduğunu anlatıyor. Oyunun başında Arsenal ekranın da kendimizi buluyoruz. Bu ekran sahip olduğunuz takım ve oyunda ilerledikçe açabileceğiniz Hero’lar bulunuyor. Toplamda 100 adet Hero bulunsa da bunlar 25 farklı Hero’nun 4’er varyasyonu ile oluşturulmuş. Takımınızda üç Hero bulundurabiliyorsunuz. Bu nedenle eğer yeni bir Hero eklemek isterseniz takımınızda yer açmanız gerekiyor.