Darth Vader'ın ikonik sesi emekliye ayrılıyor

Murathan Özlü 26.09.2022 - 18:01
91 yaşındaki James Earl Jones emekliye ayrılıyor, bu yüzden Darth Vader'ın ikonik sesi yapay zeka ile koruma altına alınacak.

Darth Vader'ın ikonik sesi, James Earl Jones Obi-Wan Kenobi ilk sezonun ardından emekliliğini istemiş. İlk sezonu ile büyük beğeni toplayan Obi-Wan Kenobi dizisi sezon 2 için daha önce açık kapı bırakılmıştı. Bu yüzden Darth Vader'ın, sinema tarihinin en ikonik kötülerinden birinin sesi, yeni bir yapay zeka teknolojisi olan Respeecher tarafından koruma altına alınacak.

Darth Vader'ın ikonik sesi yapay zeka tarafından korunacak

91 yaşındaki James Eearl Jones, 45 yılın ardından Darth Vader kariyerine nokta koymuş olsa da, sesinin yapay zeka tarafından yeniden canlandırılması için bir sözleşme imzalamış. Respeecher, Ukraynalı teknisyenlerin geliştirdiği, ses klonlamaya dayanan bir yapay zeka sistemi. Savaş ile boğuşan ülkede, Ukraynalı teknisyenler Obi-Wan dizisinin devam etmesi durumunda Darth Vader'ın sesinin kullanılabilmesi için çalışmışlar.

Darth Vader'ın ikonik sesi
Respeecher, "arşivdeki ses kayıtlarını ve tescill yapay zeka algoritmasını birleştirerek, eski ses sanatçılarının sesleri ile yeni diyaloglar yaratmayı amaçlayan" bir program. Bu teknolojinin kullanımı gelecekteki Star Wars projeleri için ne kadar önemli de olsa, Lucasfilm ses departmanı başkanı Matthew Wood, Ukraynalı çalışanların güvende olmalarının "birincil öncelikleri olduğunu" vurgulamış.

Wood ayrıca, Jones'un sesini daha önce defalarca kez kaydettiğini belirtmiş. James Ear Jones, Rise of Skywalker filminin ardından emekliye ayrılmayı düşündüğünü söyleince Wood, Respeecher teknolojisini kullanmaya karar vermiş.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 18:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 22:24
Adamda oyle guzel bir ses varki,bana kufretse sevinirim :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 10:53
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Kalan Karakter: 300 Gönder
Darth Vader'ın ikonik sesi emekliye ayrılıyor
İlginizi Çekebilir