David Cage: "Oyun sektörü hala Seksizm'i aşamadı"

Mert Günhan 1.03.2013 - 15:08
Cage'den ağır sözler
Beyond: Two Souls'un yazarı ve Quantic Dream'in başında bulunan isim David Cage, Beyond'un ana karakterini bilinçli bir şekilde kadın olarak tasarlamadığını fakat oyun endüstrisinin cinsiyet konusunda hala aşması gereken şeyler olduğunu söyledi. Buna rağmen Cage yavaş yavaş bunun değiştiğini düşünüyor.

MCV ile konuşan Cage, Ellen Page'i ana karakter yaparken bunun bilinçli bir karar olmadığını, hikayenin öyle gerektirdiğini söyledi;

"Beni şaşırtan bu tarz bir sorunun sorulması. Böyle bir soru romancılara veya yönetmenlere sorulmamalı. İzleyici kadın karakterlerin hikayeyi enteresan veya güçlü yapıp yapmayacağını sorgulamamalı. Oyun sektöründe hala aşılması gereken bir seksizm olgusu var, çoğu zaman sadece şiddet öğesine odaklanıyorlar. Erkek karakterlerin hepsinin genelde kasları ve dövüş yetenekleri var. Kadın karakterler ise büyük göğüsler ve primitif psikolojilere sahipler, adeta erkek karakterlere ödül niteliğindeler."

Ve Cage devam ediyor;

"Oyuncuların çoğunluğunun erkek olduğunun farkındayım, bu kitlenin bir kısmı kadın karakterleri çekici bulmuyor, Lara Croft gibi seksi değil ise kadın karakterlerle ilgilenmiyorlar. Bu değişiyor. Bu değişimin ardında bulunan en büyük sebep oyuncuların artık daha iyi hikayeler ve daha güçlü karakterleri talep etmesi."

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten oyun sektörü bu konuda değişiyor mu?

David Cage: "Oyun sektörü hala Seksizm'i aşamadı"
Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
David Cage: "Oyun sektörü hala Seksizm'i aşamadı"
İlginizi Çekebilir