David Cage: Artık kendi hikayelerinizi yazın

Murat Halilbeyoğlu 22.03.2011 - 11:09
Heavy Rain'in yapımcısından oyun yazarlarına güzel bir fikir
Bazen bir haber vardır tek bir hamlede yapılır, bir solukta okunur ve iki günde unutulur gider. Bazı haberler vardır bir kere yapılır defalarca okunu ve uzun süre akıllarda kalır, bazı haberler ise kaynaktan ötürü dizi halini ve her gün bir yenisi yapılır. (Bkz. Kinect Hack serisi) İşte sarsıcı drama oyunu olan Heavy Rain'in yapımcı firması Quantic Dream'in kurucusu David Cage'in oyun dünyasındaki hikaye yazarlığı ve anlatımı ile ilgili haberler de bu son kategoriye girebilir durumda. Nitekim iki gündür iki ayrı şekilde haberini yaptığımız Cage bugün konu hakkında yeni bir açıklamada daha bulundu...ve her zamanki gibi çok güzel konuştu.

"Bugün Amerika'daki pek çok oyun geliştiricisinden aynı şeyi duyuyorum. Diyorlar ki 'Bak 40 yaşıma geldim ve artık herkesi patır kütür vurduğun oyunları yazmaktan bıktım. 20 yaşındayken zevkliydi ancak artık başka bir şey yapmak istiyorum. 20 yaşındayken izlediğim filmleri artık izlemiyorum, aynı müzikleri dinlemiyorum ama hala aynı oyunları yapıyorum.' Geliştiriciler  artık doygunluğa ulaşmış durumda, herhangi bir muhabbette aileleri hakkında, politika hakkında veya bu tarz şeyler hakkında konuşmak istiyorlar, e bunu oyunlarda niye yapmasınlar? Olmaması için bir neden yok."

David Cage: Artık kendi hikayelerinizi yazın
"Heavy Rain hep hayalini kurduğum oyundu. Hikaye üzerinde çok çalıştım ve bu ilk defa kişisel bir şeylere dayalı bir hikaye oldu. Bu hikaye uzaylı yaratıklarla savaşan uzay askerlerinin hikayesi değildi, bu hikaye benim ilk oğlumla olan ilişkim ve bu ilişkinin beni ne kadar değiştirdiği ile ilgiliydi, bu hikaye bir kişiyi karşılıksız olarak ne kadar sevebileceğiniz ile ilgiliydi."

Cage ayrıca video oyunlarının kalpten gelerek yapılmasını, basit bir pazarlama firmasının para kaygısı ile oluşturulmamasını belirtiyor.

"Bunu daha fazla insan denemeli. Tutup da İkinci Dünya Savaşı'ndaki acemi bir askerin hayatını yazmayın çünkü onun ne yaşadığına dair en ufak bir fikriniz bile yok. Kendinizi anlatın, hayatınızı, duygularınızı, etrafınızdaki insanları, sevdiğiniz şeyleri, nefret ettiğiniz şeyleri... Bu endüstri ancak bu şekilde büyük adımlar atabilir. Ben artık uzay askerlerinden ölesiye sıkıldım."

Bunun üzerine söylenecek fazla bir şey yok herhalde. Umarız bu şekilde düşünen daha pek çok kişi çıkar.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
David Cage: Artık kendi hikayelerinizi yazın
İlginizi Çekebilir