David Cage'den yeni bir Fahrenheit olasığına net cevap (MK Özel)

Murat Halilbeyoğlu 6.07.2013 - 13:52
Peki en çok sevdiği hikayesi hangisi?
David Cage röportajımızdan bölümler devam ediyor. Quantic Dream'in patronu ile yaptığımız konuşmada kendisine yönelttiğimiz sorulardan bir tanesi de hikayeler ile ilgiliydi.

Oyunlardaki hikaye ve hikaye anlatımı hakkında her fırsat bulduğunda konuşan Cage daha önceden duygu ve insan ilişkilerini hikayede ön plana çıkartmanın ne kadar önemli olduğundan bahsetmişti. Kendisine en çok hangi hikayesini (Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond) beğendiğini sorduğumuzda ise Cage "En sevdiğim hikaye her zaman için son yazdığımdır" şeklinde cevap verdi.

David Cage'den yeni bir Fahrenheit olasığına net cevap (MK Özel)
"Dolayısı ile bu sorunun cevabı Beyond oluyor. Öte yandan hala Heavy Rain ile de oldukça gurur duyarım çünkü bu aynı zamanda benim oğlumla olan ilişkimi yansıtan kişisel bir hikaye. Ayrıca Heavy Rain hem pek çok oyuncunun hem de oyun oynamaya ilgi duymayan insanların Quantic Dream'i fark etmesini sağladı. Ondan dolayı da Heavy Rain'e müteşekkirim."

Quantic Dream patronu için pek çok oyuncunun aklında olan bir soru daha vardı. 2005 yılında yaptıkları Fahrenheit oyununun çoğu kişiye göre ucu açık bir son ile bitmiş olması sürekli olarak yeni bir Fahrenheit hikayesinin gelip gelmeyeceğine dair merakları arttırıyordu. Cage'in devam oyunları konusunda ne kadar katı olduğunu biliyoruz ancak farklı bir hikayede de olsa bu konuya değinip değinmeyeceğini sorduğumuzda Cage'in de ilk sözü "Hayatım boyunca asla devam oyunu yapmadım" oldu.

"Çünkü her zaman için o hikayede oyuncuya vermek istdiğim her şeyi verdiğimi hissettim. Sırf para kazanmak için devam oyunu yapmayı asla istemedim. Oyunumu alan insanlara çok büyük saygım var ve onlara tamamen içten gelmeyen bir tecrübe yaratmak istemiyorum."

David Cage'den yeni bir Fahrenheit olasığına net cevap (MK Özel)
"Bizim yaptığımız oyunlar hikaye anlatımına ve duyguya dayanıyor, dolayısı ile her oyunda yeni ve güçlü bir şey bulmalıyız. Ayrıca her oyunda bir yenilikçilik yaratmalıyız çünkü biliyorum ki hayranlarımızı oyunlarımızdan yenilikçilik ve sürprizler bekliyor."

"Dolayısı ile şu an için kendimi tekrarlaryıp aynı oyunu ikinci defa yapmaktansa iç güdülerimi dinleyip yeni fikirler üzerinde çalışacağım. Belki iş mantığı bakımından çok akıllıca bir karar olmayabilir ancak yaratıcılık noktasından bakıldığında benim için oldukça mantıklı."

Röportajı pazar günü sitemizde bulabilirsiniz.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 18:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
David Cage'den yeni bir Fahrenheit olasığına net cevap (MK Özel)
İlginizi Çekebilir