David Perry: Yeni nesil konsolların tek umudu bulut bilişim

Murat Halilbeyoğlu 13.10.2011 - 12:19
Gaikai'nın patronu konuştu
Japonca'da açık okyanus anlamına gelen bulut tabanlı oyun servisi Gaikai'nin CEO'su David Perry, GDC Online panelinde yaptığı konuşmada oyun dünyasının merakla beklediği yeni nesil konsollar hakkında kendi alanı ile ilgili yorumlarına yer verdi.

Özellikle günümüzde büyük bir önem kazanan ve geleceğin temel teknolojsi olarak düşünülen "bulut" sistemine değinen Perry, yeni nesil konsolların bu sistemi benimsemesinin şart olduğunu, bundan kaçınmanın ise delilik olacağını açıkladı.

David Perry: Yeni nesil konsolların tek umudu bulut bilişim
"Gelecek çok yakın, inanın. Biz firmalar, hepimizin yeterli parası var ve bu bahsettiğim şey (bulut sistemi) olacak . OnLive şimdiden bunu gerçekleştirmiş durumda. Buna hazırlıklı olmalısınız."

Perry ayrıca oyunların temelde erişilebilir olması gerektiğini ve bulutun da bu soruna çözüm olacağını açıkladı.

"Bulut streaming sisteminin konsol oyunlarına ulaşımı için alternatif bir yol olduğunu görebiliyorum, belki yeni konsollar bu sistemi çıkar çıkmaz değil de ilerleyen zamanlarda benimseyecek, ama bir zaman sonra tamamen dijital dağıtıma geçileceği kesin."

Hatırlarsınız bu yılın başında EA CEO'su John Riccitello dijital dağıtımın yükselmesine rağmen medya ortamının (DVD, Blu-Ray) rakibi olmayacağını belirtmiş, birkaç ay önce de Bohemia'nın patronu Marek Spanel dijital dağıtımın PC oyunlarının yaşaması için tek yol olduğunu savunmuştu.

Peki size göre hangi taraf haklı?
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 05:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
David Perry: Yeni nesil konsolların tek umudu bulut bilişim
İlginizi Çekebilir