Daymare 1998, Playstation 4 ve Xbox One'a geliyor

Murat Oktay 8.02.2020 - 00:11
Hayatına Resident Evil 2'nin yeniden yapımı olarak başlayan Daymare 1998, Nisan ayında Playstation 4 ve Xbox One'a geliyor.

Survival horror türünün kurucusu olarak kabul edilen Resident Evil serisinin ikinci oyunundan esinlenerek yapılan Daymare 1998, Nisan ayında Playstation 4 ve Xbox One’a geliyor.

Temmuz 2015 yılında, Invader Games tarafından geliştirilen, Resident Evil 2’nin gayri resmi bir yeniden yapım sürümü olarak duyurulan Resident Evil 2: Reborn projesini birçok insan hatırlar. Capcom’un geçtiğimiz yıl satışa çıkarttığı resmi Resident Evil 2'nin ilk duyurusundan yalnızca bir ay önce duyurusu yapılan bu talihsiz projenin fişi Capcom tarafından çekilerek iptal edilmişti.

Daymare 1998’in doğuşu

Ellerindeki bu yarım kalan bu oyunun onlar için bir son olmadığını ve Capcom tarafından keşfedilmenin çok büyük bir onur olduğunu söyleyen Invader Games, Resident Evil 2 olarak yolculuğuna başlayan oyunlarını alıp yeniden düzenleyerek kendilerine ait, yeni bir üçüncü şahıs hayatta kalma korku oyunlarını yaptılar. Daymare:1998 adını verdikleri oyun, Eylül 2019’da PC (Steam) için satışa çıktı. Oyun, birçok yönden Resident Evil 2’nin özelliklerini alıp kendi içinde değiştirdiği için; hikaye, bulmacalar, bakış açısı ve envanter yönetimi açısından benzerlikler gösterdi. Düşük bir bütçe ile başlayıp, Kickstarter üzerinden de aradığını bulamayan oyun Steam’in Greenlight platformunda kendine yer bulmuştu. Yapım sürecinin ilerleyen aşamasında aldığı yatırımlar sayesinde oyuna sinematik bir anlatım ekleyen Invader, basit bir yeniden yapım kopyasından fazlasını yaptıklarını kanıtlamak için ellerinden gelenin fazlasını yapmışlardı.

Daymare 1998, Playstation 4 ve Xbox One geliyor

Hikaye, bir kaza sonucunda, küçük bir kasabada yaşayan insanların bilinmeyen bir hastalığa yakalanması ve saldırganlaşmaya başlaması ile başlar. Oyun, hazırda sunulan, üç farklı oynanabilir karakterden birini seçip gerçekle yüzleşmeye çalıştığımız; eski nesi bulmacalar ve zorlayıcı düşmanların yolumuza çıktığı klasik bir 90’lar korku hikayesi vadediyor.

Daymare 1998, 28 Nisan 2020’de Playstation 4 ve Xbox One’a geliyor. Oyunun Playstation 4 sürümü hem dijital hem de fiziksel kopya ile satışa çıkacakken Xbox One sürümü ise sadece dijital olarak satışa çıkacak. Resident Evil 3’ün de Nisan ayında çıkacak olduğunu düşünürsek eski nesil korku oyunlarına olan özlemimiz yeterince giderilecek gibi duruyor.

Daymare 1998’i PC üzerinden satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daymare 1998, Playstation 4 ve Xbox One'a geliyor
İlginizi Çekebilir