DayZ'nin 2014 yol haritasında neler var?

Can Arabacı 31.03.2014 - 11:25
DayZ'de hala hayat var...
Bir ara gündemimizi fazlasıyla işgal eden, ancak oyunun yaratıcısı Dean Hall'un firmadan ayrılmayı düşündüğünü açıklamasıyla sessizliğe gömülen ve popülerliği ciddi ölçüde düşen DayZ son nefesini vermeye daha hazır değil anlaşılan.

EGX Rezzed'de yaptığı açıklamalarla DayZ'nin 2014 yol haritasını bizzat gözler önüne sunan Dean Hall, yaklaşık iki hafta içerisinde yeni bir güncelleme göreceğimizin de müjdesini verdi. Peki ya 2014 DayZ'ye neler getirecek? İlk bahsedilen şey oyuna arbalet ve yay silahlarının eklenecek olması. Bu iki silahın asıl güzel yanıysa attığınız okları arayıp bulabilecek ve böylece cephane sıkıntısını büyük ölçüde rafa kaldırabilecek olmanızda yatıyor. Böylece ileride kurulacak olan avlanma mekaniklerinin de tabanı hazırlanıyormuş hem... Yine avlanma mekaniklerine bağlı olarak ateş yakma özelliği de aynen ok ve yay gibi yakın zamanda gelmesi beklenen içeriklerden birisi.

Daha uzun vadede ise daha gelişmiş fizik modellemeleri, gelişmiş hayvan etkileşimleri (ayılar, kurtlar, köpekler ve atlar vs) gibi yenilikler planlanıyor. Yağmalardan bulacağınız eşyaların daha kontrollü bir şekilde yaratılacak olması, zombilerin davranışlarının düzeltilmesi gibi ekstralar da cabası... Ancak Dean Hall'un iddia ettiğine göre oyunu çok ciddi anlamda değiştirecek asıl özellik binaları korunaklı hale getirmek için barikat kurma özelliği olacak. Özellikle de agresif zombi grupları oyuna eklendiğinde bu özelliğe çok ihtiyaç duyacağımızın altı çiziliyor...

Yenilik listesinin en sonunda ise araçlar var. Bisikletten tutun helikopterlere ve uçaklara kadar bir çok ulaşım aracı yıl sonuna doğru oyuna eklenmiş olacak. Etraftan bulduğunuz çeşitli parçalarla bu araçları geliştirebileceksiniz de.

Bakalım bütün bunlar, gerçekten de Dean Hall'un anlattığı kadar büyük bir etki yaratacak mı ve DayZ'nin dağılmakta olan popülerliğini geri toplayabilecek mi? Eğer olursa bizim de oyuna dönüp zombi kovalamaya itirazımız olmaz hani...

DayZ'nin 2014 yol haritasında neler var?
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 07:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
DayZ'nin 2014 yol haritasında neler var?
İlginizi Çekebilir