Dead Island yapımcısı: Videomuz insanları yanıltmasın

Murat Halilbeyoğlu 28.03.2011 - 11:15
Firma yayımlanan videonun yan etkilerinden korkuyor
Dead Islan oyununun yapımcı firması Deep Silver'ın Marka Müdürü olan Vincent Kummer US PS Blog'a verdiği röportajda geçtiğimiz ay yayımlanan tüyler ürpertici videonun firma için bir nimete dönüştüğünü belirtti.

Kummer, yayımlanan etkileyici videonun oyuncularda oyunda olandan daha fazlasını beklemek gibi bir durum yarattığını da belirtti.

Dead Island yapımcısı: Videomuz insanları yanıltmasın
"Yayımladığımız tanıtım videosu bizim için bir nimetti çünkü kişilere herhangi bir şey sunduğunuzda özellikle hiç masraf yapmadan bu kadar büyük bir kitleyi etkilemeyi planlamazsınız. Ancak biz yine de dikkatli davranıyoruz çünkü insanlar videoda gördüklerine dayanarak oyunda olmayan şeyleri bulmayı umabilirler. Bu oyunun ne ile ilgili olduğunu daha öncesinden açıkça belirtmiştik."

Diğer zombi oyunlarının aksine Dead Island karanlık, basık bir ortam yerine güneşli, aydınlık cennet gibi bir adada geçiyor. Ekip, oyuncuların etraflarında gördüğü nesnelerden korkması yerine oyunun atmosferindeki umutsuzluk duygusunu tatmasını istiyor.

"Bizim korkuyu kullanma biçimimiz oyuncunun sürekli olarak hayatı hakkında endişe duymasını sağlamak ve ellerine geçirdikleri nesne ile kendilerini korumaya çalışıp hayatta kalama çabasının yarattığı umutsuzluğu tattırmak üzerine."

"Bulunduğunuz çevrenin uğrunda ölünebilecek kadar güzel olduğunu söylüyor. Bu oyun için tam anlamıyla tropik bir ada inşaa ettik. Her şey sahildeki otelde başlıyor ancak oyu içerisinde orman, şehir ve görmeyi tahmin etmediğiniz birkaç sürpriz yer de göreceksiniz. Oyunda birbirinden tamamen farklı hem iç hem de dış mekanlar mevcut. Ayrıca korku olgusuna yeni bir seviye eklemek için havayı da belli şekillerde manipüle edeceğiz."

"Zombiler elbette hikayemizin büyük bir bölümünü oluşturuyorlar ve tabii ki de bu hikayenin bir geçmişi mevcut, sonuçta bunlar gökten bir anda düşmedi. Artık neredeyse her alanda bir zombi hikayesi mevcut ve zombilerin insanlığın çöküşünü yansıttığı metaforu da farklı şekillerde kullanıldı. Ben her zaman için zombileri, insanların ilkel içgüdülerine dönüşü yansıtan ve içlerinde hiç iyilik kalmamış yaratıklar olarak düşünmüşümdür."

Dead Island bu yaz PC, Xbox 360 ve PS3 için satışa çıkacak.
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dead Island yapımcısı: Videomuz insanları yanıltmasın
İlginizi Çekebilir