Dead Space 2, çoklu oyuncu desteği ile iddialı

Ali Osman Uz 11.12.2010 - 11:25
EA, oyunların geleceğini çoklu oyuncu desteğinde görüyor

Tek kişilik oyunların azalmaya başladığı günümüz oyun dünyasında gerçek aksiyonun ve heyecanın çoklu oyuncu desteğinde olduğunu iddia edenlerden biri de yaptığı açıklamalarla EA Marka Başkanı Frank Gibeau oldu.

Gibeau geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada oyunların geleceğinin çoklu oyuncu desteğinde ve oyun içi iletişimde olduğunu belirtti. Ayrıca piyasaya çıkmak üzere olan Dead Space 2’ nin çoklu oyuncu niteliklerine ışık tuttu.

IGN.com’a yaptığı açıklamasına “Bu konu sadece oyunu çok kişiyle oynamaktan ibaret değildir. Çoklu oyuncu desteği, kullanıcıları sahip olduğu oyun ile sürekli bağlantıda tutmayı hedeflemelidir.” Cümleleriyle başlayan Gibeau, “Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, ekibimiz bu konuda benimle aynı düşünceyi paylaşıyor. Artık kabul etmeliyiz ki oyunlarda ‘Haydi oyunumuza Multiplayer ve Co-Operative seçeneklerini ekleyelim. 25 saatlik de bol aksiyonlu Single Player deneyimi sunalım ve işin içinden çıkalım.’ Modeli bitmiştir ” şeklinde konuşarak EA Games’ in ileriye dönük hedefinin; ‘Oyuna bağlı olmaktan zevk alan çevrimiçi oyuncu kitlesini arttırmak’ olduğu hakkında fikir verdi.

Dead Space 2’ nin çoklu oyuncu desteği konusunda ise daha oyun çıkmadan epey eleştiri aldıklarını belirten Gibeau “Dead Space 2 ekibi Visceral Games’ in ortaya çıkardığı çoklu oyuncu desteğini gördüğümde gurur duydum. Dead Space isminin hakkını verecek kadar özgün ve sıra dışı.” şeklinde konuşarak Dead Space tutkunlarını meraklı bir bekleyişe sürükledi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 18:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dead Space 2, çoklu oyuncu desteği ile iddialı
İlginizi Çekebilir