Dead Space 2 yapımcısından engelli oyunculara müjde

Murat Halilbeyoğlu 8.02.2011 - 10:39
Visceral, oyundaki kontrolleri yeniden düzenleyecek
Geçtiğimiz günlerde Gareth adlı engelli bir oyuncunun New Vegas oyununu sadece bir mouse yardımı ile oynadığı haberini yapmıştık. Haberin sonunda ise Gareth'in bundan sonra Dead Space 2 oynamak istediğini ve bunun için EA'dan destek beklediğini belirtmiştik.

Gareth Garratt Dead Space 2'yi aldığında büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaşmıştı nitekim oyunun kontrollerini faresine uyarlamak istediğinde oyunda ileri yürüme komutunu ekleyememişti.

Bunun üzerine geliştiricilere yazılan bir dilekçe ile kontrollerin tekrardan yapılması istendi.

Dead Space 2 yapımcısından engelli oyunculara müjde
Visceral ise böyle bir konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi ve problemi sonsuza dek gidermek için yoğun bir şekilde çalışmalara başladı.

Visceral, verdiği bir açıklama ile "Engelli oyuncuların Dead Space 2'yi oynamakta zorluk çektiklerinin veya hiç oynayamadıklarının farkındayız. Ekibimizdeki arkadaşlar bu sorunu gidermek için tutku ile çalışıyorlar ve kontrollerin tam anlamı ile fareye uyarlaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu şekilde kısa bir zaman sonra engelli oyuncular da Dead Space 2'yi kolayca oynayabilecekler" dedi.

Zaten kırılan Xbox ve Dead Space 2 oyunundan sonra stüdyonun yaptıklarını göz önüne alırsak Visceral'ın bu konuda bir şeyler yapacağından emindik.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 19:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dead Space 2 yapımcısından engelli oyunculara müjde
İlginizi Çekebilir