1/2

Dead Space 3 Demo İnceleme - XBox 360

Tayfun Erkan 16.01.2013 - 17:43
Ölü boşluğa yeniden hoş geldiniz!
Bu nesilde büyük firmaların yaptığı korku oyunlarının pek tutulmadığı bir gerçek. Bunun en önemli örneği şüphesiz devam oyunları oluyor. Tam anlamıyla Resident Evil gibi serinin ilk oyunları survival- horror  öğeleri ile birlikte gönlümüzde ayrı bir taht kurmuştu fakat, günümüzde ise devam oyunlarının aksiyon oyunu olarak piyasaya sürülmesi, bir çok oyunseverin hayal kırıklığına uğramasını sağlıyor.

Dead Space serisi için de ayrı bir sayfa açmak lazım. İlk oyunu ile günümüzde çok akıllı işler yapan EA firması, 2. yapım ile birlikte az da olsa aksiyon öğelerini de bizlere tattırdı. Ama yine atmosfer konusunda  bizlerden tam not almıştı. Uzun süredir devam eden spekülasyonlar sonucunda Dead Space 3 duyuruldu ve bizlere birçok video gösterildi. Yapımın fanları seriye aykırı aksiyon ögelerinin daha çok bulunmasını, daha oyun çıkmamışken uzun bir süre eleştirdi. Aylar sonra EA, oyunun demosunu  duyurdu ve demoya kayıt yaptıran Xbox 360 sahipleri için firma, 1 hafta erkenden  yapımın demosunu oynama şansı verdi ve biz de bu kayıttan yararlanıp sizler için demoyu deneme şansı bulduk. Bakalım Dead Space 3, ‘’oyun’’ olarak bizlere neler verebilmiş?

Dead Space 3 Demo İnceleme - XBox 360
Demoya baktığımızda ana menüde bizleri iki seçenek karşılaşıyor. Birincisi tek kişilik oynayabileceğiniz bir hikaye modu, ikincisi ise arkadaşınızla LIVE üzerinden birbirinizle sırt sırta verip co-op hikaye modu. Hikaye moduna girdiğimizde, zorluk seviyesini sadece normalde oynayabiliyoruz. Oyunumuza giriş yaptıktan sonra karlar içerisinde kahramanımız Issac’in belirsiz bir nedenden dolayı asıldığını görüyoruz. Tüm gücü ile Issac asıldığı yerden kurtulmaya çalışır ve böylece maceramız bu noktada başlar. Lafı fazla uzatmadan yapımın oynanışından bahsedelim.