Dedpool 2'yi spoilersız inceledik ve görüşlerimizi paylaştık

Ersin Kılıç 17.05.2018 - 16:00
Deadpool 2'yi izledik! Peki beğendik mi?

İlk filmi ile popüleritesini de arttıran Deadpool, artık sinema, çizgi roman, kısaca özetlemek gerekirse geek hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Bu popüleritenin en büyük sebebi ise tabii ki az önce de söylediğim gibi Deadpool filmi. Filmi ve Ryan reynolds'un üstün çabaları sayesinde bu popülerliğe kavuşan Deadpool, bu sefer devam filmi ile karşımıza çıktı. İlk filmin o şahane tonlamasından sonra doğal olarak devam halkasından da belli bir beklentimiz vardı. Peki ön gösterimine gittiğimiz Deadpool 2'yi beğendik mi? Bu konuda peşin konuşmam gerekirse ofis ahalisi ikiye bölünmüş durumda. Kimi filmi çok beğenmiş, benim de içinde bulunduğum bir grup ise beklediğini tam olarak bulamamış. Bu nedenle Deadpool 2 için hem yazılı hem de bir video içeriğimiz olacak. Hatta film hakkında konuştuğumuz bu videoyu hemen şuraya iliştireyim;

Deadpool 2 İnceleme

Öncelikle şunu söylemem lazım; Deadpool 2 kötü bir film değil. Bu türdeki filmleri seviyorsanız, daha da daraltacak olursak ilk filmi beğendiyseniz Deadpool 2'yi de sinemada izlemeniz gerekiyor. Karakterden beklenildiği gibi güleceğiniz sahneler oldukça fazla ama filmin genel olarak iyi yönleri kadar kötü ve tutarlı olmayan tarafları da bir hayli fazla.

Öncelikle ilk filme imza atan Tim Miller'ın ayrılmasından sonra devam halkası Sarışın Bomba (Atomic Blonde) filmiyle de karşımıza çıkan David Leitch'e emanet edilmişti. Açıkçası filmdeki bu yönetmenlik değişiminin filme bu kadar etki edeceğini izlemeden önce düşünmemiştim. Ama hem film sırasında hem de filmi izledikten sonra bu durum kafamda daha belirgin bir hal almaya başladı. Konunun genel işleyişi, sahnelerdeki bazı kopukluklar ve geçişler kendini fazlasıyla belli ediyor. Bu noktada filmdeki bazı CGI efektlerinin de fazlasıyla sırıttığını söylemem gerek. Ana karakterlerimiz çok iyi, bazı sürpriz karakter ve patlama efektleri ise bu konuda dikkatinizden kaçmayacaktır.

İlk Deadpool filminin en sevdiğim noktalarından birisi sahne bütünlüğüydü. her sahne birbirine bağlı bir şekilde ilerliyor ve gördüğünüz tüm detaylar daha sonra kahkahalara boğulacağınız bir sonuca sizi götürüyordu. Devam halkasında ise karakter sayısının da artmasından kaynaklanan bir kopukluk meydana gelmiş durumda. Doğal olarak hikaye Deadpool odaklı olsa da hikayenin bu merkezden kaydığı anlarda film bocalamaya başlıyor. Film kendini ciddiye almaya çalışınca bu ciddiyetin altında kaldığı sahneler ortaya çıkmaya başlıyor. Neyse ki bu sahnelerde Deadpool, 4. duvarı yıkarak durumu biraz toparlamayı başarmış.

Deadpool 2

Deadpool yine bildiğimiz gibi tabii ki. her olaydan kendine espri malzemesi çıkarabilen karakterimiz filmin büyük bir çoğunluğunda sizi güldürecek. Yine de en çok güldüğüm sahnelerin son 1 dakikada karşıma çıktığını da belirtmem lazım. Zaten filmin ekstra sonları "dur abi tam bitiremedik, zirvesini burada yapalım" kıvamında çekilmişler. Espri dengesinde ise tam olarak beklediğim tadı alamadım. İlk film bu noktada çok güzel bir tonlamaya sahipti ama devam halkasında çoğu anlarda sanki Cem Yılmaz'ın komik olmayan ama komik olmaya çalışan bir filmini izliyormuşum hissine kapıldım. yanlış anlaşılmasın Cem Yılmaz'ı ve filmlerini çok severim ama burada o his anlamında örnek vermek istedim.

Filmin hikayesinden de biraz bahsedelim. tanıtım fragmanlarından da gördüğünüz üzere gelecekten gelen Cable, ilerde yaşanacak bir felaketi engellemek üzere Firefist'in peşine düşüyor. Bu noktada yolları Deadpool ile kesişiyor ve eklenen diğer karakterler ile birlikte filmin eğlenceli yapısı da yukarı taşınıyor. tabi kilit nokta Firefist'e yüklenince bu karakterin yapısı biraz konunun ağırlığı altında ezilmiş. Bazı sahnelerde "ulen vurun tokadı da susturun şunu" dediğim anlar da oldu. Burada bir parantez açıp X-Force ekibinden bahsetmem lazım. Filmin ilk yarısında işlenen X-Force ekibinin toplanması gerçekten çok eğlenceliydi. Ekibin bazı üyeleri ise ekstra alkışı hak ediyor. Burada yapılan sürprizler ve performanslar filmin bana göre son sahnelerinden sonra en eğlenceli anlarıydı.

Deadpool 2

Çizgi roman serisine göre farklı bir kişiliğe bürünen Domino, gayet iyi bir uyum sağlamış ve filmin merkezinde olmasına rağmen hiç sırıtmayan bir performans sergiliyor. Cable ise Josh Brolin'in performansı ile birlikte filmi sırtlayan bir diğer karakter olmuş. Özellikle Deadpool ve Cable arasında geçen diyaloglar gerçekten de keyifliydi.

Başta da dediğim gibi Deadpool 2, kesinlikle sinemada izlenmeyi hak eden bir yapım. Buna rağmen beklentinizi biraz düşük tutmanızı da tavsiye ediyorum. Karakter özelinde hiçbir sıkıntısı yok, hemen hemen tüm karakterler üzerine düşeni yapıyor ama filmi bir bütün olarak ele aldığınızda bir arada tutmakta zorlanıyorsunuz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
zeynep07
zeynep07 15.03.2019 14:30
birincisini daha çok beğenmiştim beklentimin altında kaldı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2018 04:12
Ya ne kadar sığ bir eleştiri bu zorla güldüren 1 tane bile hissiyata kapılmadım film gayet iyi ve keyif verici 10/9 veririm yani
Kalan Karakter: 300 Gönder
Deadpool 2
İlginizi Çekebilir