Deathloop oyununun temel yapısı ve hikayesi açıklandı

Alparslan Gürlek 1.03.2021 - 19:36
Arkane Studios tarafından geliştirilen Deathloop için oyunun yapısını ve işleyişini anlatan yeni detaylı bir video yayınlandı.

Dishonored serisinin geliştiricisi Arkane Studios tarafından geliştirilen Deathloop için bütün detaylarını ve oyunun yapısını anlatan yeni video geldi. Oyunun temel mekanikleri ve amacını açıklayan videoda geçtiğimiz yıl adından çokça bahsettiren bağımsız yapım Hades'in esintilerini görmekteyiz. Oldukça ilgi çekici görünen oyunun yapısına ve mekaniklerine gelin birlikte bakalım.

Arkane Studios tarafından geliştirilen Deathloop için oldukça detaylı açıklama videosu 

Geçtiğimiz yıl adından oldukça söz ettiren Hades'i duymuşsunuzdur. Yılın oyunları ödüllerinde birçok alanda aday gösterildi ve bazı ödülleri almayı da başardı. Öne çıkan özelliği ise kendini sürekli tekrar edip bu tekrar sırasında oyuncuyu hiç usandırmaması olmuştu. Öyle görünüyor ki bu bağımsız yapımın başarısı Arkane Studios'a ilham olmuş ve Deathloop için yeni fırsatların kapısını aralamış. Yayınlanan videoda da bahsedildiği gibi Arkane'in yeni oyunu Hades ile oldukça benzer bir yapıya sahip.

Deathloop, adından da anlaşılacağı üzere sürekli döngüde bulunacağımız bir oyun. Aynı gün içinde sekiz düşmanı öldürmeye çalışacağız ve bunu yaparken zamana karşı yarışmamız gerekecek. Belirli bir süre sonra gün yeniden başlayacak ancak karakterimizin silahları ve yetenekleri kaybolmayacak. Bu da oyunu bitirmenin, oyunu birçok kez oynayıp uygun kombinasyonları karakterimizde yakaladıktan sonra -tıpkı Hades'te olduğu gibi- işimizi kolaylaştırmamız gerekeceğini gösteriyor. Zamana karşı olan bu yarışımızda özellikle Dishonored serisinden oldukça deneyimli ve başarılı oldukları birinci şahıs nişancı mekaniklerini kullanacağız. Videoda da gösterildiği gibi özel yeteneklerimizi kullanarak daha az zamanda daha fazla yol kat etmeye çalışacağız.

Öldüreceğimiz sekiz ana düşman arasında bilim insanları, sanatçılar, soğuk kanlı katiller gibi geniş bir renk yelpazesi mevcut. Kendilerine "Vizyonerler" adını takan bu insanları tek tek avlayacağız ve eğer gün sonuna kadar yetiştiremezsek bile, baştan başlarken tamamladığımız turlardan kazandığımız deneyim, silah ve yetenekleri kullanacağız. Bu sekiz düşman haritanın dört farklı bölgesinde karşımıza çıkacak ve dört farklı zaman diliminde karşılaşacağız. Yerlerini öğrenmek için araştırıp fikir yürütmemiz gerekecek ve bu da zamanla olan yarışımızda önümüze tatlı bir engel olarak çıkacak. Suikastçi olarak gerçekleştireceğimiz görevlerde karşımıza başka tanıdık yüzler de çıkacak ve geliştiricinin tabiriyle bizi "birden çok kez" öldürecek. Bahsi geçen karakter, oyunun görsellerinde de karşımıza çıkan perma saçlı kadın karakter Juliana ve kendisi en güçlü vizyoner olarak adlandırılıyor.

Deathloop oyununun temel yapısı ve hikayesi açıklandı

Suikastçi karakterimiz için doğaüstü özel yetenekler açarak, silahlarımızı birçok farklı yolla modifiye ederek kendimize has bir "build" oluşturup gireceğimiz turlarda bunu kullanabileceğiz. Zaman döngüsüne takılıp kalmış bir suikastçi olarak çıkacağımız maceradan aktarılan detaylar bu kadar. Yukarıdan videonun tamamını izleyebilirsiniz. Deathloop hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın. Ön siparişte olan oyunun çıkış tarihi için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 21:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 18:03
Artık insalar tüm dünyada pvp takılıyor online modda yaedirmak istiyor yapay zeka öldürmekten nasıl zevk alır insanlar anlamıyorum
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 09:14
Sen zevk almıyorsan alma oynayan oynar sen git online oyna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 21:50
Gayet sıkıcı gözüküyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 06:37
Dünyanın en iyi FPS oyunu geliyor! Demedi demeyin!!!
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 12:16
En berbat dicektin heralde 1 kuruş etmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Deathloop oyununun temel yapısı ve hikayesi açıklandı
İlginizi Çekebilir