Dede Korkut'tan URUZ, Steam Greenlight'ta desteğinizi bekliyor

Hürcan Köse 22.03.2017 - 11:42
Türk mitolojisini oyunlarda görmeye başladık!
Türk oyun sektörü gün geçtikçe birbirinden ilginç ve eşsiz yapımlarla gelişmeye, değişmeye devam ediyor. PixelArt türünün ülkemizde gittikçe popülerleşmesi üzerine bağımsız Türk oyun yapımcıları da bu akımın bir parçası olarak çıkardıkları oyunları birer sanat eserine çevirmeye başladı. Dede Korkut hikayelerinden tanıdığımız Uruz da bu eşsiz görünümlü, sağlam yapımlardan birisi.


Uruz'un Steam'deki açıklaması şöyle:

"Uruz bir Han oğludur, Tigin'dir, fakat babası ve obasındaki diğer erkekler yeraltı dünyasından gelen varlıklar tarafından ruhları esir alınarak hapsedilmişlerdir. Uruz'un görevi boyunun yaşlı şamanını bularak ondan bozkırın ötesindeki fısıldayan ormanın yolunu öğrenmek, burada tanrı dağları eteklerindeki kadim geçitten geçerek gaybdaki sarayı keşfedip buradaki labirentlerin çevrelediği kapıdan yeraltı dünyasına yolcululuk etmektir. Yolculuğu boyunca ormanın tehlikeli yaratıkları ve Erlik'in yeraltı dünyasından gelen şeytani varlıklarla savaşmak zorundadır. Ama Uruz yalnız değildir, bu büyülü yolculuğunda şaman ona geyik kartal ve kurt gibi kudretli hayvanların ruhlarıyla yardım edecektir.

Oyun, durağan ve hareketli platformlar üzerinden yol bulmaya çalışma amaçlı, bulmaca özellikleri de olan, oyuncunun düşmanlarla savaştığı, çeşitli objeler topladığı ve etkileşime geçtiği, kapılar açtığı ve mekanizmalar çalıştırdığı tipik bir platformer oyunudur."

PixelArt tarzında saykodelik bir aksiyon/puzzle oyunu olan Uruz, şu anda Steam Greenlight evresini başlatmış durumda. Birbirinden ilginç ve heyecanlı hikayelere sahip olan Türk mitolojisini sonunda bu tür oyunlarda görmek bizleri çok mutlu ediyor.

Uruz'un Greenlight sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilir ve oyunu destekleyebilirsiniz.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2017 02:54
ios için yaparlarsa kesin alırım pc de sarmıyor Retro stiller ama yinede alacak olanlara iyi oyunlar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2017 02:13
Sonunda Türk oyun sektörü Osmanlı döngüsünden çıkacak gibi. İslamiyet öncesi mitolojimiz çok zengin. Kesinlikle değerlendirilmeli. Yapan, düşünen arkadaşlara teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2017 17:39
Çok güzel gözüküyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2017 14:05
pataponlar geliyo sandım :) müziği duyunca
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dede Korkut'tan URUZ, Steam Greenlight'ta desteğinizi bekliyor
İlginizi Çekebilir