Denuvo artık etkisiz eleman konumunda

Furkan Güler 19.10.2017 - 16:26
Geliştiriciler yavaş yavaş Denuvo'yu terk ediyorlar.

Oyun geliştiricilerine oyunlarının kırılmaması için söz verip yazılım satan güvenlik şirketi Denuvo, bu sıralar kötü günler geçiriyor. Son olarak South Park: The Fractured but Whole'un sadece 24 saat içinde kırılması, şirketi beklenmedik bir zarara uğrattı. Diğer bir yandan Bethesda'nın Denuvo ile olan sözleşmesini iptal etmesinden sonra, The Evil Within 2'nin ve Wolfenstein II: The New Colossus'un herhangi bir kopya koruma programı ile çıkmayacağı açıklanmıştı. Ayrıca Middle-earth: Shadow of War, Total War: Warhammer II ve FIFA 18 oyunlarının saatler içerisinde kırılması, şirketin sahip olduğu prestiji fazlasıyla sarstı. Daha öncesinde BioWare geliştiricilerinin, Mass Effect: Andromeda'nın Denuvo korumasını kaldırmak için yüklü bir yamayı oyunculara indirtmesi ise oyunun çıkış döneminde olay olmuştu.

Denuvo'nun başı dertte

Oyuncu tarafı ise artık Denuvo'nun oyunları koruyamadığını belirtiyor. Oyunları bir gün bile korumaktan aciz olan Denuvo, bakalım ilerleyen dönemlerde nasıl hamleler atacak? Muhtemelen Denuvo'nun artık etkisiz eleman gibi görülmesi, orijinal oyun satışlarını da etkileyecektir. Ne de olsa PC oyuncularının büyük bir çoğunluğu korsan kullanımdan vazgeçmiyor. Peki siz Denuvo hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda fikrinizi belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2017 15:03
Denuvo olalı bazı oyun yapımcıları oyun fiyatlarını daha çok arttırmıştı zaten. İyi oldu Denuvo'nun tamamen çözülmesi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2017 14:11
Wolfenstein II: The New Colossus un denuvo kullanmayacağını ben hiçbir yabancı haber sitesinde okuyamadım. Siz nereden haber aldınız sayın editörler. Doğruluğundan emin olmak isteriz. Denuvo ile çıkmayacaksa optimizasyon iyi olur ve performans sorunu olmaz gönül rahatlığı ile alabilirim oyunu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2017 12:14
oyunlar bedava olmalı artık. oyun içine yerleştirilen reklamlarla yapımcılar gelir sağlamalı ve aç gözlü olmamalılar, her sene karlarını katlamakla uğraşmamalı bu nereye kadar böyle?
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 20.10.2017 11:17
60 dolar, 60 Euro yüksek maliyet kimler için çalışmayan öğrenci olan çocuklar için hal böyleyken korsan kullanan kitle Avrupa ve Amerika için belli... Türkiyede zaten orjinal alım kültürü yok denecek kadar az, Bu kültürü yerleştirmek Dergi, site, youtuber, Twich yayıncısı bunların elinde ve ellerinde geleni yaptıklarına inanıyorum. Türkiye şartlarının kaldıramayacağı fiyatlandırmayla korsan devam eder. Heryerde herkes Witch 3 örneği veriyor , Sebep ? Çıkış fiyatıyla bile uygun fiyata satıldığı için...Bug vardı. Sorunluydu ama yinede fiyat Türkiye şartları için uygundu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2017 09:48
Denuvo olalı bazı firmalar oyun fiyatlaını çok yükseltmişti, iyi oldu Denuvo'nun tamamen çözülmesi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Denuvo artık etkisiz eleman konumunda
İlginizi Çekebilir