Denuvo korumasını kıran hacker'ın evine baskın düzenlendi

Ahmet Özçilingir 26.07.2018 - 11:17
Denuvo korsanlarla mücadeleyi mahkeme salonlarına taşıyor

Denuvo'nun, korsanlarla mücadelede firmaların en büyük silahı olduğunu söyleyebiliriz. Oyun firmalarının en büyük koruma aracı olan Denuvo'yu en çok zorlayan kişilerden biri, Voksi lakaplı bulgar hacker/cracker olmuştu. Görünen o ki Denuvo daha Voksi'nin yakasını bırakacak gibi görünmüyor. Denuvo, en büyük düşmanlarından birine karşı yasal işlem başlattı.

Denuvo korumasına saldıran hakcer'ın evine baskın düzenlendi

Denuvo'nun en son sürümüne kadar tüm sürümlerini bir şekilde kırmayı başaran Voksi'den bir süredir haber alınamıyordu. Voksi'nin internet sitesi REVOLT'a da erişim sağlanamamaya başlanmıştı. Voksi bu konuyla bilgili bir açıklama yaptı ve Bulgar siber suçlarla mücadele biriminin evine baskın yaptığını kişisel bilgisayarına el koyup kendisini de bir süre sorguladığını bildirdi.

Voksi isimli Bulgar hacker/cracker Denuvo'ya sosyla medyadan pek çok eleştiri de yapmıştı. Voksi; Denuvo'nun Assassin's Creed: Origins'teki teknik sorunların kaynağı olduğunu sosyal medyada dile getirmişti. Bu ve bunun gibi pek çok oyunun teknik olarak sorunlu olmasının sebebinin Denuvo olduğunu iddia eden Voksi, şimdi Denuvo'dan gelen karşı hamle sebebiyle geri adım attı. Denuvo'nun dava açtığı Voksi, artık bu tarz işlerle uğraşmayacağını Denuvo'nun sahibi Irdeto'yla iletişime geçmek için adım attığını ancak konunun mahkemeye taşındığı gerekçesiyle çabasının da başarısız olduğunu açıkladı.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 11:26
Bükemedikleri bileği mahkemeye vermişler!
Theseus
Theseus 4.08.2018 16:53
Onlar da adam akıllı yazılım yapsın o zaman bi oyun korucam diye sisteme ekstra yük bindirmeye ssd yi haşat etmeye hakları yok kardeşim korsana bu kadar karşısınız ya korsanın bittiği gün oyun fiyatları tavan yapınca iş işten geçmiş olacak 1000 liraya ea games ubisoft oyunları oynarsınız artık mikro ödemenin ve dlc lere para dökmenin dibine vurur eğlenirsiniz
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2018 17:29
Napıcaklardı ödülmü vericeklerdi? Sen kalk adamların yazılımını hackle onlarda baksın. Yok öyle bi dünya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 18:49
Codex olduğu sürece voksiyi içeri alsalar ne yazar..
grsl
grsl 29.07.2018 15:35
codex denuvo doğru düzgün kırdığı oyun yok cpy ve voski kırıyor ki en son voskinin kırdığı oyunlar dragon ball fighterz ve injustice oldu codex denuvo kırmadı microsoft gibi firmaların yanlış denuvo mevzularından kaynaklı bir kaç oyun kırdılar doğrudan denuvo kıran cpy ve voski revolt azıcık etken rolü var korsana hayır yada evet diyemiyorum sebebi oyun firmaları kurnazlık yaptıkça bu işler iyice hızlanacak daha fazla denuvo kıran crackerlar görebiliriz bölgesel oyun fiyatları uygulanması gerek ki bu tür olaylar iyice azalsın türkiye'de oyun fiyatları ciddi anlamda pahalı buda korsana çok itiyor ben indirimleri bekliyorum bazı oyunlarda bakalım gelecekte oyun dünyası nasıl olacak
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2018 17:30
Onuda hallederler meraklanma. Bak relo ve skid reisler yok oldu. Codex kim? :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 23:53
denuvo'nun en büyük düşmanı CPY değil miydi? neredeyse çoğu denuvo korumalı oyunları kıran o
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 22:43
Hayır bide kendi ayağınıza niye sıkıyorsunuz Korsan olacak ki sizde olasınız. Bunlarda da hiç kafa yok :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 22:40
Denuvo konuyu yanlış anlamış sanırım. Amacı korsanları engellemek olan bir yazılımın bunu Polise şikayet ederek değil yazılımıyla yapması gerektiğini söylememiş kimse. Bende Denuvoyu şikayet ederdim yapımcıların yerinde olsam. Kimse korsanları şikayet edebileceklerini söylememiş yapımcılara :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Denuvo korumasını kıran hacker'ın evine baskın düzenlendi
İlginizi Çekebilir