Despe'nin banı kaldırıldı

Furkan Güler 27.09.2017 - 11:40
ESL yetkilileri, yanlış anlaşılma için özür diliyor.

Geride bıraktığımız günlerde ESL tarafından hile yaptığı açıklanan ve bunun yüzünden turnuvalardan banlanan Despe'nin cezası geri alındı. Space Soldiers takımında oynayan profesyonel oyuncu, yetkililerin itiraz etmesi üzerine oluşan yanlış anlaşılma düzeltildi. ESL'in turnuva organizatörlerinden  olan Jonas "bsl" Alsaker Vikan, yaşanan bu durum için oyuncudan ve takım özür dilerken, Despe'nin banını kaldırdı. Flaş bir karar sonrasında banlanan oyuncu, Reddit forumlarında olay olmuştu. Bazı kesimler Despe'nin gerçekten hile yaptığına inanırken, bazı kesimler ise Despe'nin suçsuz olduğuna inanıyordu. 

Despe'nin cezası geri alındı

Konuya ilişkin Jonas "bsl" Alsaker Vikan'ın yaptığı açıklama ise şöyle,

“Geçtiğimiz günlerde, Space Soldiers’ta oynayan bir Türk oyuncuya, DESPE’ye, hile şüphesi ile ESL banı atılmıştı. Bu banın sebebinin DESPE’nin ESL Play hesabı ile banlanmış bir hilecinin ESL Play hesabı arasındaki hatalı bir bağlantı olduğu anlaşıldı.

Olayı detaylarıyla incelediğimizde, DESPE’nin tarafında yanlış olan bir şeyin olmadığını farkettik. DESPE veya hesabını herhangi bir şekilde hile ile bağdaştırılabilecek bir kanıt veya döküman bulunmadı. Bunun sonucu olarak da oyuncunun banı ESL tarafından kaldırıldı. Organizasyon olarak DESPE ve Space Soldiers’tan sistemimiz & adminlerimiz tarafından oluşturulan yanlış anlaşılma durumu ve sonuçlarından dolayı özür dileriz.”

Umarız ilerleyen günlerde ESL daha fazla hata yapmadan oyunculara kötü günler yaşatmaz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 21:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Despe'nin banı kaldırıldı
İlginizi Çekebilir