Despicable Me: Minion Rush (Android İnceleme)

Mert Günhan 10.07.2013 - 17:12
Koş Joker koş!
ile kalitesiz film oyunlarından biraz daha uzaklaşmış gibiyiz, bunun sebebi mobil platformlara yapılan oyunların hem daha az vakit alması hem de bütçe olarak AAA oyunlardan fersah fersah düşük olmaları.

Despicable Me’nin ikinci filminin mobil oyunu Minion Rush ise, gerçekten runner türünün oldukça eğlenceli bir şekli.

Minion Rush, Gameloft’un işlerinden biri. Runner türü oyunların mobil platformlarda epey popülerleştiği ve hatta artık birbirini tekrar ettiği günler yaşarken, Minion Rush, bazı şeyleri doğru yapıyor, bazı şeyleri ise standart.

Despicable Me: Minion Rush (Android İnceleme)
Mekanikler aslında bir runner oyunu için oldukça basit, tek yön üzerinde üç adet geçebileceğiniz şerit var, dokunmatik ekranda tek hareketlerle dört ayrı tarafa yönlenebiliyorsunuz ve yolda karşınıza çıkan muzları toplamaya çalışıyorsunuz. Muzlar oyunun iki adet para biriminden bir tanesi. Bunları yaparken arada karşınıza power-up eşyaları çıkıyor, bunları toplayarak çeşitli özelliklere kısa süreli sahip oluyorsunuz, topladığınız muzlarla bu power-up eşyalarını güçlendirmeniz mümkün tabii ki.

Minion Rush’ta diğer runner oyunlarında olduğu gibi çarpanınız oldukça önemli. Çarpanınız ne kadar artarsa skorunuzun yükselme ivmesi o kadar artıyor. “Despicable Acts” diye bilinen bazı hareketleri yaparsanız çarpanınızı kolayca yükseltebiliyorsunuz. Bu hareketler genelde bir şeyleri kırmaktan geçiyor. Görevleri tamamladıkça da çarpanınızı ne kadar yükselttiğiniz hesaplanıyor. İstediğiniz zaman da Gru, Dr.Nefario veya Gru’nun kızlarından değişik görevler alabiliyorsunuz.
Bu görevler tabii hep aynı şeyleri yaptırmıyor, genel olarak oyunun sosyal özelliklerini kullanmanız üzerine yaratılmış, aslında bunlar hepsinde olan şeyler olduğundan artık eleştirmeyeceğim çünkü standart haline gelmiş durumdalar.

Despicable Me: Minion Rush (Android İnceleme)
Minion Rush grafiksel olarak muadillerinden kat kat daha iyi, renkli grafikler, güzel yakalanmış skala ile ekranınızda bol bol sarı karakterlerin hoplaması zıplamasıyla bir cümbüşün oluştuğunu göreceksiniz, bu gerçekten bazen keyfinizi yerine getirebiliyor. Grafikler ve animasyon konusuna gayet sağlam bir şekilde değinilmiş, ben gayet beğendim, her seferinde teknolojinin ne kadar geliştiğini sorguladım.

Aslında oldukça geniş bir runner oyunu olduğunu söyleyebilirim Minion Rush’ın. Oynanış olarak doyurucu ve eğlendirici, araya serpiştirdiği boss bölümleri ile zaman zaman zorlayabiliyor, power-up eşyalarının farklı sonuçları ile zaman zaman heyecanlı pozisyonlarda bulabiliyorsunuz kendinizi.


Despicable Me: Minion Rush (Android İnceleme)
Minion Rush, tipik bir runner, güzel tasarlanmış, oldukça güçlü görselliği olan ve uzun zaman sizi sıkmayacak, otobüslerde metrolarda yol algınızı kısaltacak şirin mi şirin bir oyun, eğer yeni bir runner oyunu arıyorsanız, ilk şans vermeniz gereken yapım bu olmalı.

Puan: 74

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Despicable Me: Minion Rush (Android İnceleme)
İlginizi Çekebilir