Destiny 2: Curse of Osiris özellikleri, incelemesi, yenilikleri

Furkan Sakoğlu 12.12.2017 - 17:21
Yeni ek paket beklentilerimizi karşıladı mı?
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Destiny 2: Curse of Osiris
Merlin Puanı 50
10 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%79
Artılar + Yeni raid bölümü güzel tasarlanmış
+ Kozmetik olarak başarılı bir ek paket
Eksiler - Yeteri kadar yenilik yok.
- PvP hala daha ilk oyundaki gibi eğlenceli değil
- Hikaye anlatımı başarısız

Destiny 2'nin çıkışı üzerinden yeterli zaman geçti. Birçok Destiny 2 oyuncusu, oyunun sunduğu içeriği neredeyse tamamen tüketip, üstüne üstlük alt karakterlerini de çıkarabilecekleri maksimum seviyeye çıkardı. Tam herkes oyundan sıkılmaya başlamıştı ki Bungie hamlesini yaptı ve oyunun ilk ek paketi olan Curse of Osiris'i piyasaya sundu. Destiny evreninin efsanevi Warlock'u Osiris'i hem görmek, hem de yakından tanımak için bir fırsat olduğunu düşündüğümüz ek pakete, çıkar çıkmaz giriş yaptık ve baştan belirteyim ki hayal kırıklığına uğradık. Neden mi? Gelin birlikte inceleyelim.

Öncelikle Bungie her seferinde Destiny bir MMO değil dese de oyuncular Destiny'yi bir MMO olarak görmeye devam ediyorlar ki haklılar da. Sonuç olarak karakterinizi oluşturduğunuz, arkadaşlarınız ile hem karşılıklı, hem de birlikte oynayabildiğiniz bir yapım Destiny, içerisinde MMORPG'lerden alışık olduğumuz zindanlar, raid'ler, PvP'ler ile dolu bir yapım. Tabii ki bir MMO oyunun en önemli unsuru olan karakter gelişimi/özelleştirmesi ve yapılacak aktivite sayısı Destiny için de kritik öneme sahip. Destiny 2 ne yazık ki karakter özelleştirmesi ve gelişimi bakımından ilk oyundan bile geride kalmıştı. Silah ve zırhlardaki ek özelliklerin özelleştirilebilmesi büyük ölçüde azaltılmış, artık birbirine çok daha benzer karakterler görür hale gelmiştik. Curse of Osiris'de bunun değişeceğini uman bizler ne yazık ki yine hayal kırıklığına uğradık.

Destiny 2: Curse of Osiris

Curse of Osiris içerisinde karakterinizi özelleştirebileceğiniz imkanlar eklenmiş, ancak bunlar genellikle zırhlara eklenen ve zırhın görünüşünü değiştiren Ornament'lar şeklinde sınırlandırılmış. Yani ek paketin getirdiği şuan için tek şey kozmetik değişiklikler olmuş. Ek paketin ayrıca hiçbir yeni sınıf veya alt sınıf da eklemediğini belirtelim. Uzun lafın kısası karakter özelleştirme tarafında Curse of Osiris, kozmetik ağırlıklı bir güncelleme olmuş.

Hikaye tarafında ise yeni ek paketimiz başta da belirtmiş olduğum gibi bizleri efsanevi Warlock Osiris ile tanıştırıyor. Ancak hikaye boyunca Osiris ile toplasanız iki defa karşılaşıyoruz. Osiris ne yapar, bu konuma nasıl gelmiştir, arka planı nedir hikayede sadece yüzeysel şekilde işleniyor. Ara sahnelerin azlığı da cabası. Şahsen hikaye tarafını oynarken hiç heyecanlanmadım. Tabii ki bir ek paketten ana hikaye gibi bir beklentim yok ancak bu kadar sığ olmasını da beklemiyordum.

Curse of Osiris ile birlikte bir de yeni gezegene kavuştuk. Bungie'nin yeni eklenen bu gezegen için oldukça iddialı açıklamaları vardı. Merkür'ün içerisinde şimdiye kadar Destiny'de görmüş olduğumuz en büyük alanı bulacağımızı iddia ediyordu. Infinite Forrest isimli bu bölge için beklentilerimiz büyükken ek pakete giriş yaptıktan sonra ne yazık ki tam anlamı ile şok olduk. Infinite Forrest denilen bölge aslında Merkür içerisindeki bir yer değil, Diablo oyuncularına tanıdık gelecek şekilde her girdiğinizde değişen bir alan. Bulutların üstünde ilerledikçe rastgele şekiller alan bir yerden ibaret. Büyüklükten kasıt ise tamamen bu olmuş, biz Bungie'den devasa ve bizleri içine çeken bir yer beklerken, havada asılı bir labirente benzer bir bölge ile karşılaştık. Yatacak yerin yok Bungie...

Destiny 2: Curse of Osiris

PvP tarafında da gelen iki harita hariç hiçbir değişiklik söz konusu değil. İlk Destiny'nin adeta kalbi olan ve uzun ömürlü olmasındaki birincil neden olan PvP, bildiğiniz üzere Destiny 2'de oyuncu sayısını düşürmüş, haritaları küçültmüş, birçok sevdiğimiz mod'uda kaldırmıştı. Curse of Osiris ile birlikte geri geleceğini düşündüğümüz eğlenceli PvP tarafı ne yazık ki hiçbir değişikliğe uğramadan ek paket öncesindeki hali ile devam ediyor. PvP'de neredeyse tüm silahlar aynı hissi veriyor ve ilk oyundaki tadı alamıyorsunuz. Zaten Destiny 2 oyuncuları da bu konu hakkında Reddit ve benzeri alanlarda tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Bungie'nin kendini toplayıp Destiny 2 için yoğun bir yeniliğe gitmesi şart gibi gözüküyor. Hem harita tasarımları, hem mod sayısı, hem de karakterlerin özel hissettirmemesi, Destiny'nin ruhuna aykırı.

Raid tarafında ise Curse of Osiris, Leviathan raid'ine yeni bir bölme ekliyor ve toplam 3 adet puzzler ve 1 adet boss'u karşımıza seriyor. Standart mod'daki gibi platform öğelerinin yoğunlukla kullanıldığı Raid tarafı şahsen ek paketin en sevdiğim yanı oldu. Zaten Bungie'nin yaptığı en iyi şey, sanıyorum ki raid'ler oluyor. Uzun lafın kısası Curse of Osiris, raid tarafı ile beğenimi kazanmış olsa da kalan tüm yönleri ile beklentilerimizin çok ama çok altında kaldı. Yeni güncellemeler ve yenilikler ile kendisini nispeten toplayacağına inandığım Curse of Osiris, eğer Destiny 2'den sıkıldıysanız şimdilik geri dönmenizi gerektirecek bir yenilik sunmuyor. Bakalım Bungie, oyunculardan gelen tepkileri dikkate alıp Destiny 2'ye ihtiyacı olan yenilikleri getirecek mi?

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2017 23:44
destiny bastan asagi bir fiyasko. oyun basindan sonuna kendisini her alanda tekrar ediyor. kucuk gezegenler, haritalar. Klan bulmak basli basina bir sorun zaten. Igrenc bir deneyimdi en azindan benim icin. Seven arkadaslar baska oyun oynamamis daha once bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2017 17:13
Sayın editör ne yazdığınızın farkında mısınız? İlk oyunun PvP si ne kadar güzel haberin var mı? İlk oyunu sadece PvP için oynayan kaç oyuncu var ayrıca inceleme de okumamışsınız o kadar siteden oyun mekanikleri çok övüldü ayrıca PvP tarafının ne kadar oynandığını da bilmelisin konuşmak istersen yaz
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2017 23:38
kardeş sen çıldırdınmı adamda ilk oyun kadar iyi değil demiş zaten :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2017 03:11
osiris nerdeyse yok ve yan karakterler (cayde zavala hawthorn) hiç yok sadece ikora son bölümde olaya dahil oluyor eğer gotham izleyen varsa doktorun sesi ghostta kullanılmış failsafe i andırdı bana onun dışında bence ek paket olması dışında pek bi eksisi yok gibi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2017 02:08
Güzel bir para tuzağı olan dlc paketidir kendisi. Season pass almayan arkadaşlar, tek bu dlc ye sakın para vermesin. Tek artı yönü yeni gelen raid. O da kısa sürüyor. Çöp bir eklenti paketi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2017 00:55
50 puan cok bile
Kalan Karakter: 300 Gönder
Destiny 2: Curse of Osiris
İlginizi Çekebilir