Destiny geliştiricisi yeni bir proje üzerinde çalışıyor

Burak Bahar 16.04.2021 - 00:26
Bungie firması, Destiny 2 projesi ile benzerlik göstereceği düşünülen yeni bir "seri" için iş ilanı yayınladı. Detaylar haberimizde.

2000-2007 yılları arasında Xbox Game Studios'un alt kuruluşu olan; Bellevue, Washington, ABD merkezli Bungie rekabetçi PvP'ye odaklanan "yeni bir seri" için çalışmalarını sürdürüyor. Öyle ki yeni bir iş ilanına göre, Bungie firmasının yeni ve hiç duyurulmamış seri çalışması, e-spor ortamı ve "karşılıklı oyun için stratejik derinlik ve fırsatlar sağlayan" mekaniklerle Rekabetçi PvP - çok oyunculu özelliği sunuyor.

Bungie firması tarafından "Çok Oyunculu Sistem Tasarımcısı" olarak yayınlanan ilanda: "Üretime giden yolda farklı oyun fikirlerinin prototipini oluşturmak için bir ekip ile birlikte çalışacaksınız. En önemlisi; yaratıcı bir hayali Bungie'de yeni bir seriye dönüştürmeye adanmış eğlenceli, adanmış ve tutkulu bir disiplinlerarası ekiple çalışacaksınız" deniyor. İş ilanın devamında, ilgili ekip/departman "Çeşitli geçmişleri, deneyimleri, ilgi alanları ve bakış açıları olan misyon odaklı bir ekip" olarak tanımlanıyor. İlgili iş ilanına ulaşmak için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Destiny geliştiricisi yeni bir proje üzerinde çalışıyor

Destiny 2 ile benzemesi olası projenin iş ilanı detayları

İlk olarak 2017'de PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows platformları için piyasaya sürülen Destiny 2 projesi ile benzerlik göstermesinin "olası" olduğu düşünülen projenin, ilgili iş ilanı için istenen bazı özellikleri şu şekilde:

  • Küresel oyun pazarları ve rekabetçi oyun/e-spor ortamıyla güçlü aşinalık
  • Rekabetçi çok oyunculu oyun mekaniklerini tasarlayabilmek
  • Oyunun yaratıcı vizyonuna katkıda bulunabilmek
  • İyi düzeyde Unreal Engine ve/veya Unity becerisi

Son 20 yılda Halo ve Destiny gibi iki büyük seri geliştiren Bungie firmasının yeni hedefini görmek takdir edersiniz ki tek kelime ile "ilginç" olacak. Yeni bir seri hedefinin muhtemelen epey zaman alacağını unutmamak lazım: 2019'da, Bungie firmasının Ocak 2016'dan beri CEO'luk görevini yürüten Pete Parsons, Bungie'nin bunu yapmayı "umduğunu" söylemişti. 2025 yılına kadar piyasada Halo ve Destiny dışında "başka seri/seriler" edinmek istiyorlar.

Covid-19 sebebiyle oluşan belirsizlik ve hızla değişen koşullar nedeniyle, Bungie firması da çoğu pozisyonun 2021'in önemli bir bölümünde evden çalışmasını istiyor. Bu durumun 2022'de yarı zamanlı olarak evden devam etmesi planlanıyor. Bu esnek ve uzaktan çalışma politikası tabii ki şirketin takdirine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2021 11:55
Bungie gerçekten akıllanmıyor. Yaptığı en büyük hata, Microsoft'tan ayrılmak oldu. Yeni yapacağı oyunda dandik bir loot-shooter oyunu olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Destiny geliştiricisi yeni bir proje üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir