1/2

Destiny vs. Titanfall

Emin Çıtak 24.07.2013 - 14:37
Yeni nesilde yeni bir savaş mı doğuyor?
E3 sona ermiş olabilir ama bazı oyunların tadı öyle bir damağımıza yapıştı ki sormayın.  Kendimizi, oynadığımız oyunları çoktan unutmuş, sürekli yeni bilgi, yeni fragman geldi mi diye interneti karıştırır bulduk. Bu oyunlardan iki tanesi kelimenin tam anlamıyla E3'e damga vurmayı, insanları kendilerine hayran bırakmayı başardı. Çevrimiçi oyun deneyimine çağ atmaya hazırlanan ikiliye duyulan merak her yeni bilgiyle beraber artmakta. Öyleyse gelin, elimizdeki kısıtlı bilgilere rağmen onlara bir göz gezdirelim ve çıkarımlar yapmaya çalışalım.

Destiny vs. Titanfall
Medal of Honor, Call of Duty gibi oyun tarihinde çok önemli yere sahip olan oyunların yapımcıları ReSpawn'ı kurduklarında herkes yeni gelecek IP'nin bir an önce ortaya çıkmasını istiyordu. Infinite Ward'ın eski kıdemli çalışanlarının kurduğu şirket, uzunca bir süre kapalı kapıların ardında çalışmalarını sürdürdü. Hatırlıyorum da bir buçuk sene evvel puslu bir ekran görüntüsü dışında elimizde hiçbir şey yoktu. TitanFall'a kadar...

Ülkemizde kaç kişinin oynadığını bilmesem de sonuçta bir şekilde hepimiz Halo ismini duyduk. Yıllar içinde Amerika'nın en büyük popüler kültür öğelerinden biri haline gelen seri, yoluna farklı bir geliştiriciyle devam ediyor. Efsanenin yaratıcıları Bungie ise, Halo:Reach'in ardından Microsoft ile yollarını ayırdı ve Activision'la anlaştı. Destiny duyurulana kadar tek bildiğimiz bir konsol MMO'su üzerinde çalıştıklarıydı.

Destiny vs. Titanfall
Yapımcı Günlüğü
Öncelikle yapımcı firma ReSpawn projesi için tam 3 yıldır gece gündüz çalışıyor. Yukarıda verdiğim örneklerden görüldüğü gibi çalışanların hepsi FPS türünde çok başarılı insanlar. TitanFall'un en büyük avantajı da bu zaten. Fakat ne olursa olsun her zaman yeni bir oyuna karşı şüphe vardır. Çünkü vaatler büyük, beklentiler yüksektir. Haliyle, geçmiş başarılarından yola çıkarsak, bizimde TitanFall'dan beklentimiz oldukça üst düzeyde.

Peki neler gördük de bu kadar heyecanlandık?
Öncelikle post-apokaliptik bir gelecek senaryosu bizleri bekliyor. Harap olmuş, yıkılmış bir oyun evreninde insanların özgürlük mücadeleleri konu alınıyor. Bu amaçları doğrultusunda onların en büyük yardımcıları ve aynı zamanda en büyük düşmanları, oyuna ismini veren titanlar. Titanlara aslında hiçbirimiz yabancı değiliz. Japon manga ve animelerine, tonla filme, oyuna, kitaba konu olan mecha adı verilen robotlar olurlar kendileri.

Destiny vs. Titanfall
Titan'ların oyun içi rolleri de izlediğimiz E3 görüntüleri sayesinde bir nebze olsun gün yüzüne çıktı. Biz savaş alanına indikten bir süre sonra hazır olan savaş robotumuz, hazır olunca işaretlediğimiz noktaya iniş yapıyor. Hızlı ve çevik oluşlarıyla göze çarpan Titan'lar, aynı zamanda bizim kontrolümüzde olan bir yazılıma da sahipler. Yani robotumuzu içine girip kullanmasak bile kontrol edebileceğiz.