Deus Ex filmi oyunları baz almayacak

Berkant Jeff Akarcan 22.02.2013 - 11:38
Yönetmen Scott Derrickson filmin felsefesini anlattı
Şu aralar heyecanla beklediğimiz Deus Ex filmi konusunda yönetmen Scott Derrickson ve yazar Robert Cargill, CraveOnline sitesine verdikleri röportajda filmin yönelimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Deus Ex filmi oyunları baz almayacak
"Ana felsefemiz, bir oyun filmi yapmadığımız üzerine. Bir cyberpunk filmi yapıyoruz. Video oyunlarında nelerin yürüyüp nelerin yürümediğini iyice araştırdık ve izleyicinin gerçekten ne istediğini anlamayı başardık. Deus Ex'i seven izleyicilerin bir Deus Ex filminden ne istediğini anlamayı başardık. Bu da, oyunun aynısının filme dönüştürülmüş hali olmayacak. İzleyicinin istediği şey, sevdikleri bu oyundan sevdikleri elementleri görmek ama oyunda görmedikleri şeyleri izlemek. Oyunun onlara göstermediği noktaları görmek."

Açıkçası bir oyun filmi yaparken her yönetmenin ve yazarın içinde bulunması gereken fikir bu olmalı. Yoksa oynadığımız şeyin aynısını sadece farklı bir medyum olduğu için neden görmek isteyelim sinemaya gidip? Onu zaten evimizde bilgisayarlarımızın ve konsollarımızın başında rahatça yapıyoruz. Deus Ex filmi de bu yüzden güzel olacağa benziyor.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 10:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Deus Ex filmi oyunları baz almayacak
İlginizi Çekebilir