Deus Ex'in protezleri gerçek mi oluyor!

Ömer Uz 25.02.2015 - 16:55
Biyonik rekonstrüksiyon yöntemi ile protezler zihinle yönetilecek.
Biyonik rekonstrüksiyon yöntemi, zihinle yönetilen protezlerin çok daha etkin çalışmasını ve vücuda uyumlu hale gelmesini sağlıyor.

Bilim, geçtiğimiz yıllarda insan sinir sistemi ve elektronik çipler arasında iletişim sağlayan teknolojiler geliştirmeyi başardı. Hastanın sinir sisteminden yollanan uyartıları protez uzuvların algılayabileceği türden sinyallere çeviren miyoelektrik devreler, 2000’li yılların en etkileyici buluşları arasında sayılıyor.

Deus Ex'in protezleri gerçek mi oluyor!
Miyoelektrik protezlerin hastalar ile bütünleştirilmesi son derece pahalı ve zor bir süreç. Birçok hastanın uyum sağlayamadığı, kullanabilenlerin ise akıcı hareketler sergilemekte güçlük çektiği kayıtlara geçiyor. Avusturyalı araştırmacıların geliştirdiği biyonik rekonstrüksiyon metodu, proteze alışma sürecini ampütasyon öncesinde başlatarak hastaların alışma sürecini hızlandırıyor.

Çeşitli nedenlerle kollarını kaybeden ya da felç geçiren 3 gönüllü üzerinde başarı ile denenen yöntem, proteze bağlanacak kas kümelerinin ve sinirlerin önceden belirlenmesi ile bir protezden beklenen en iyi çevikliği sağlıyor. Profesör Oskar Aszmann’ın liderliğini üstlendiği ekibin geliştirdiği yöntem sayesinde elde edilen sonuçları mutlaka görmeniz gerekli!
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Deus Ex'in protezleri gerçek mi oluyor!
İlginizi Çekebilir