1/3

Dev kertenkele Godzilla, döndü! (Makale)

Ceyda Doğan 16.05.2014 - 10:26
Ne umduk, ne bulduk?
“İnsanoğlunun kibri doğanın bizi kontrol ettiğini değil de,
bizim doğayı kontrol ettiğimizi düşünmektir.” - Dr. Serizawa
Godzilla'nın efsanesini bilen kaç kişi var bilemiyorum ancak 1954 yılından bugüne kadar beyazperdede farklı şekillerde görüldüğünü biliyorum. Kimimiz için bir kahraman, kimimiz için korkunç bir yıkım makinesi... Bir Japon efsanesinin bu kadar çabuk mükemmelleşeceğini kim bilebilirdi ki? Evet, birçoğumuza göre saçma dinozor hikayesi ancak genel olarak çılgın bir hayal gücünün de katkısıyla ortaya çıkmış bir yapım.

Dev kertenkele Godzilla, döndü! (Makale)
1954 yılından bugüne kadar birçok Godzilla filmi çekildi. Kimisi anlatılan o efsanelere oldukça yakındı, kimisi ise gerçekten sadece "saçma" denilecek türden, tarihin tozlu sayfalarına karışan basit filmler ve hikayelerdi. Hatta özellikle doğal afet filmlerinden hoşlananlara hitap eden bazı Godzilla filmleri, insanların akıllarında yer edinmişti ancak gelin görün ki söz konusu modelleme olduğunda, gerçekten geri planda kalan çok film var. Eh, geçmişe döndükçe görüntü kalitesi bir hayli düşüyor ve doğal olarak şimdi izlediğimiz o 60 ve 70'li yılların Godzilla filmleri, birçoğumuza oldukça komik geliyor.

Dev kertenkele Godzilla, döndü! (Makale)
Son 60 yılda, popüler kültürdü oldukça dikkat çeken Godzilla, yepyeni bir sinema türünün doğmasına neden oldu; kaiju eiga ve Godzilla 20. yüzyılın, şimdi de 21. yüzyılın en sevilen ve tanınan film kahramanlarından biri haline geldi.

Gojira... Bu telaffuz kaçınıza tanıdık geliyor? Hatırlayanlarınız ne demek istediğimi gayet anladılar. Konudan habersiz olanlara da ufak bir bilgi vereyim; Gojira, aslında Godzilla ile aynı anlama geliyor. 1954 yılında, Japonya’daki Toho Co. Ltd. şirketinin değerli yaratığı kendisi, hala 2. Dünya Savaşı’nın yıkımından toparlanmaya çalışan bir ülkede, Ishiro Honda’nın çığır açan canavar filmi Godzilla'yı gösterime sunmuştu. 60 yıl sonra olanlara gelin beraber bir göz atalım...

16 Mayıs tarihinde (bugün) vizyona giren Godzilla, Warner Bros. Pictures ile Legendary Pictures’ın sunduğu aksiyon ve macera türlü bir film. Godzilla filminin Merlin’in Kazanı tarafından yapılan özel gösterimiyle birlikte, siz takipçilerimizle eğlenceli iki saati geride bıraktık.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>