1/2

Devil May Cry 5 - DmC

Uğur Nayır 23.07.2011 - 13:10
Genç ve emo tarzı tutunabilir mi?

Yıllar önceydi, takvimler 2001 senesini gösteriyordu. Devil May Cry’ın (Klasik kısaltmasıyla DMC) bir tanıtım videosuna denk gelmiştim. Dante, hopluyor zıplıyor, havada düşmanlarını kesip, yere inene kadar ateş ediyordu. Oldukça hareketli bir oyundu. O zamanlar sadece PC vardı elimde, PC’ye çıkar mı çıkmaz mı sorunsalı yaşamıştım. Evdeki hesap çarşıya tutmadı, oyun sadece Sony’nin efsane konsolu PS2 içindi. Yapmam gereken şey ise biran önce PS2 sahibi olmamdı. Sonucunda bana konsol aldıran oyun olarak kendi tarihime geçti, DMC. Deli gibi oynadığımı biliyorum.

Yükseklerden aşağılara

DMC2 açıklandı. Gelse de oynasak da, bitirsem moduna çıkmasından daha önce girmiştim. Piyasaya sürüldü, keşke sürülmez olsaydı. Tam bir hayal kırıklığı olarak tarihe geçti ikinci yapım. Bunda ana sebeplerden biri de, ilk DMC’de Hiroyuki Kobayashi ve Hideki Kamiya gibi iki ustanın olmamasıydı. İkinci de işler daha değişmişti. Bu kırıklıktan iki sene sonra Devil May Cry 3: Dante's Awakening geldi. Konu olarak ilk oyunun da öncesine gidiyordu, hikaye Dante ve abisi Vergil arasında geçiyordu. Kesinlikle kaliteli bir yapımdı, senaryo olarak serinin ana hikayesini daha da aydınlatıyordu.

2008’deki DMC4 ile devam etti her şey. Oyunda Dante vardı gene, ama ana hikaye Nero üstüne dönüyordu. Bu biraz fanları kızdırdı. Dolu dolu aksiyon ve başarılı grafikler göz dolduruyordu, ancak Boss’ları her seferinde tekrar tekrar öldürmek, canımı sıkmadı değil. Yine de işin içinde Kobayashi’nin parmağı vardı, iyi bir oyundu da. Şimdi de yeni DMC geliyor, çoğu noktası değişmiş olarak…

Sil baştan başlamak gerek!

Yeni oyunu aslında tanıdık bir firma geliştiriyor: Ninja Theory. Yapımcı ekibin geçmiş karnesi başarılı. Heavenly Sword ve Enslaved: Odyssey to the West gibi iki kaliteli oyunu piyasaya sürmüşlerdi. PS3’e özel olarak çıkan Heavenly Sword başarılı bir yapımdı. Güzeller güzeli Nariko’yu yönetmek zevkliydi, ama tek kötü yanı işte kısa sürede bitmesiydi. Hatta Heavenly Sword ilk olarak Xbox için duyurulmuş, sonradan değişikliğe uğrayıp PS3 platformuna kaymıştı. Onun arkasından firmanın diğer oyunu Enslaved de gayet iyi çıktı.

Yeni DMC, Ninja Theory’nin beşinci oyunu geliştirildiğine dair geçen sene Game Informer dergisinin mayıs sayısında dedikodu olarak ortaya çıkmıştı. Daha sonrasında Tokyo Game Show’da eylülde Capcom yaptığı basın duyurusuyla oyunu açıkladı. İşte o günden beridir bazı dengelerde değişmiş durumda. En başta kahramanımız bildiğimiz eski karizmatik Dante değil, onun yerini tamamen farklı biri almış durumda.