1/2

Devil May Cry - DmC (Capcom - Captivate 12)

Hasan Uğur Nayır 10.04.2012 - 18:18
Dante ile sil baştan
Bu sene Capcom cephesi çok hareketli. Resident Evil, Devil May Cry gibi efsane serilerin yenileriyle uğraşırken, diğer yandan ise başka oyun projeleri de var. Bunlarla ilgili tanıtımlar ve toplantılar yapıyorlar. Merlin’in Kazanı Genel Yayın Koordinatörü Murat Oktay, İtalya’nın Roma kentinde Capcom tarafından düzenlenen Captivate toplantısına katıldı ve geliştirilen yapımları gördü. Bunlardan biri de yeni Devil May Cry yani DmC’di.

Yeni bir başlangıç ve yeni bir serüven

DmC, daha önce Heavenly Sword ve Enslaved: Odyssey to the West gibi başarılı oyunlara imza atmış Ninja Theory tarafından geliştiriliyor. Yeni DmC’nin en önemli özelliği seri için taze bir başlangıç olması ve Batı’ya dönük olması. Yapımcılar da zaten eskiyi devam ettirmek yerine, geleneksel olmaktansa yeniliği tercih etmişler. Aslında bu durum içinde; daha fazla kullanıcıya hitap etmek, kitleyi daha genişletmek gibi Capcom’un oyun ve pazar politikasının da hedefleri var. Sonuç ne olursa olsun artık yeni bir Dante ve DmC var karşımızda.
Devil May Cry - DmC (Capcom - Captivate 12)
Murat Oktay ve Tameem Antoniades
Ninja Theory ile birlikte oynanışta farklılıklar da var. Dante’nin yansıması sadece Devil değil, artık Angel formu da işin içinde. Bununla birlikte tabii ki silahlar ve kombinasyonlar da değişiyor. Mesela Angel silahları daha fazla sayıda rakiple daha iyi dövüşmemizi sağlıyor ve hızlılar. Angel formunun özelliği ile bir anda kendimizi düşmanın yanına çekip, onlara hiç olmadığı kadar hızlıca hasar verebileceğiz. Tabii ki sadece melek değil ortada olan, bunun yanında şeytani olanı yani Devil formunu unutmamak gerek.

Devil düşmanların savunmasını kırıyor, onları daha kolay hasar alabilir hale getiriyor. Silahlar ise Angel formuna göre çok daha güçlü, daha hasar verici. Yani kastıran düşmanlara karşı Devil en iyi çıkar yol olacak. Hatta rakipleri ayağımıza kadar çekebiliyoruz bile. Silahlar geliştirilebilecek ve hepsinin kendine göre özelliği, comboları var. Kılıçla tek bir düşmanı çok rahat biçebilirken, tırpan ise çoklu rakipten daha fazla kelle alıyor. Aslında bu durum form stili combat, yani Angel ve Devil’dan ileri geliyor. Devil ve Angel formlarında ne kadar oynadığımız bir liderlik tablosuna da yansıyacak.