Diablo 2'yi geliştiren ekip yeniden Blizzard'da

Efdal Erdem 13.04.2022 - 14:06
Crash Bandicoot, Tony Hawk’s Pro Skater ve Diablo 2’yi geliştiren ekip yeniden Blizzard ile kol kola vereceklerini açıkladı.

Son zamanlarda Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ve Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Remaster oyunları ile karşımıza çıkan Stüdyo ve Diablo 2’yi geliştiren ekip yeniden Blizzard’a katıldıklarını açıkladı. 2005’ten bu yana Activision’un yan kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren New York konumlu Vicarious Visions, 2021 yılında ayında yaptığı açıklamada Blizzard çatısı altında çalışmalarına devam edeceklerini duyurmuştu. Vicarious Visions, attığı yeni bir tweet ile artık resmen Blizzard’a geçtiklerini belirtti.

Diablo 2'yi geliştiren ekip yeniden Blizzard'da

Diablo 2'yi geliştiren ekip yeniden Blizzard ile bir araya geliyor

Diablo 2: Resurrected üzerinde beraber çalışan Blizzard ve Vicarious Visions, bu iş birliğinden iki tarafın da oldukça verim alabildiğini belirtmiş ve çalışmalarını sürdürme kararı almıştı. Vicarious Visions, Activision’un Guitar Hero, Spider-Man, Tony Hawk, Crash Bandicoot, Destiny, Skylanders ve Call of Duty gibi birçok büyük bütçeli oyunda yer alan önemli bir geliştiriciydi. Bundan böyle ise Vicarious Visions markası olmayacak ve tamamen Blizzard ismi altında hareket edecek.

Bu durum, Vicarious Visions’un Spyro the Dragon, Crash Bandicoot veya Tony Hawk üzerindeki çalışmalarını askıya alacağı anlamına geliyor. En azından Activison/Blizzard’nın Microsoft’a satışı tamamlanana kadar. Blizzard Entertainment, Diablo, World of Warcraft, Overwatch ve Hearthstone oyunlarıyla bilinen bir oyun yayımcısı ve geliştiricisi. Vicarious Visions’un yaklaşık 200 çalışanının şu anda hangi oyunlar üzerinde çalışmalarını sürdüreceği bilinmiyor. Şimdilik bütün Blizzard oyunları üzerinde çalışacakları şekilde dağıtılmaları muhtemel.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2022 09:40
Başı boş saçma sapağan hareket eden Blizzard'ın aklını başına sonunda Microsoft getirdi. Yıllardır dönüp bakmadığım Blizzard'ı artık merakla takip edeceğim, kaliteli işler gelmeye başlayacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2022 03:34
Diablo immortali 2018 den beri bekliyoruz Mayıs sonu kesin cıkcak dendi 2022 de onu öne cekceginize hala daha diablo 2 yle uğraşıyorsunuz daha nediyim size ben ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2022 22:43
Microsoft un, Blizzard ı satın almasının faydalarını görüyoruz yavaş yavaş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 2'yi geliştiren ekip yeniden Blizzard'da
İlginizi Çekebilir