Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Galerisi

Diablo 3'te eşyaları gerçek para ile satabileceğiz

İşin kara borsası resmiyet kazanıyor

Diablo 3'te eşyaları gerçek para ile satabileceğiz
MMO oyunlarının yayılmasıyla özellikle Çin gibi uzak doğu ülkelerinde yeni bir meslek(!) grubunun ortay çıktığını hepimiz biliyoruz; harvesting/farming. Uzun bir süredir tartışma konusu olan bu durum artık ciddi ciddi resmiyet kazanıyor gibi.
Nitekim ard arda gelen birkaç haberden sonra firmanın da duyuru ile onayladığı gibi yeni gelecek Diablo III oyununda oyuncular buldukları eşyaları gerçek para karşılığında satabilecekler.
Geçen hafta Kaliforniya'da yapılan bir ön tanıtım etkinliğinde açıklanan bu özellik Blizzard'dan Rob Pardo tarafından tanıtıldı. Powerpoint sunumuyla yapılan tanıtımda Auction House'un resimleri de gösterildi. Blizzard bu fikir özellikle WoW sonrasında çıkan kara borsa tehdidinin ardından aldığını belirtti. Hatta Pardo tanıtım sırasında defalarca "Oyuncular nasılsa her halükarda bu işi yapacaklar o yüzden geliştiriciler bu özelliği eklemenin daha iyi olacağını düşündü" şeklinde firmanın konu hakkındaki fikrini belirtti.
Bu özellik oyuncuların oyun içindeki her çeşit eşyayı -silah, zırh ve büyük olasılıkla karakterler- toplayıp gerçek paraya satmasına izin verecek.
Para işi ile Blizzard direk olarak ilgilenmeyecek lakin fonunuzdaki parayı Blizzard evreninde tutup Blizzard mağazasında harcayabileceksiniz. Parayı almak için üçüncü-parti satıcı kullanacaksınız.
Firmanın konu hakkındaki resmi duyurusu şu şekilde oldu:

"Diablo'nun eşyaya dayalı doğası her zaman için bu tarz bir takas işleminin güven vermeyen üçüncü-parti organizasyonlar aracılığı ile yapılmasına sebep oluyordu."
"Bu durum da sürekli artan bir müşteri hizmeti ve oyun tecrübe problemlerine yol açmıştı. Diablo III’teki açık arttırma evi sisteminin esas amacı açık arttırma işleminin güvenli eğlenceli ve herkesin erişimine açık bir şekilde yapılabilmesidir."

Konu hakkında yapılan haberlere göre desteklenen her bir para birimi için bölgesel tek bir Auciton House bulunacak. Otomatik artırım ve anında alma seçenekleri de bulunacak, ayrıca eşyalarınızı sadece satın alınması için ayarlayabileceksiniz.
Genelde bu tarz uygulamaların aksine eşyaları açık arttırmaya sunarken de ufak bir ücret ödeyeceksiniz. Pardo bu özelliğin açık arttırma evlerinde gerekli gereksiz bir sürü eşyanın olmasını engellemek amacı ile koyulduğunu belirtti. Ayrıca üçüncü-parti satıcınızdan paranızı almak da size ufak bir ücrete mal olacak. Herhangi bir açık arttırma evinde aldığınız eşyalar sizin özel sandığınızda bulunacak ve bu süreç boyunca oyuncular anonim durumda olacaklar.
Gerçek paranın kullanıldığı açık arttırma özelliği birbiri ile arkadaş olan oyuncuların kendi aralarında eşya takas etmesini engellemeyecek. Bütün bunların sonucunda nasıl bir manzara ortaya çıkacak bilmiyoruz ancak merakla beklediğimiz kesin. Bu arada oyunun çıkış tarihi HALA duyurulmadı ancak 3. çeyrekte oyunun betası yayımlanacak.
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

A
alex59 Büyü Kâtibi

Bir an önce çıksında nasıl çıkarsa çıksın sadece çıksın artık.

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>03.08.2011 20:05:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>diablo a yakışmaz blizzard ı kınıyorum </font></td></tr></table><br></center> boynunda florla ağzında pipo gezdirenlerin sayısı hangi ara bu kadar arttı arkadaş.sinema sektöründenmi taştınız siz naptınız olum

0 puan
MO
MK Okuru

diablo a yakışmaz blizzard ı kınıyorum

0 puan
MO
MK Okuru

çok güzel olmuş bende ne zamandır gelsin bir oyun firması beni söğüşlesin diye bekliyordum

0 puan
MO
MK Okuru

yaş oldu 27 elimiz ekmek tuttu şunların yaptığına bak.ben şimdi işi gücü bırakıp oyun çıktığında oyunamı asılayım arkadaş.para diyo bide.satış diyo.başlarım ızdırabına

0 puan
MO
MK Okuru

diablo 3 online mi olacak arkadaşlar?

0 puan