Diablo 3'te yeni yama ile Rune sistemi açıldı

Murat Halilbeyoğlu 20.02.2012 - 13:09
Bakalım neler, ne kadar değişecek?
Diablo III'ün yapım aşaması devam ederken getirilen yenilikler ve değişimler de oyunun yönetmeni Jay Wilson tarafından Diablo'nun bloğunda açıklanmaya devam ediyor. Yeni yapılan değişiklikler ve eklentiler ise oyundaki yetenek ağacı ve adından çok bahsettirmesine rağmen ancak nihayet yüzünü gösteren Rune sistemi hakkında.

Oyunun çabuk öğrenilip, zor ustalaşılmasına çalıştıkları bu sistemi için Wilson herşeyin savaş derinliğine bağlı olduğunu belirtiyor.

"Rune'lar şimdiye kadar oyunaki en büyük engelimiz oldu ve bildiğiniz gibi bu konu üzerine tekrarlar yapıyoruz. Diablo'nun bütün olayı eşya düşürmek ile alakalı. Lakin yaklaşık 120 adet temel yetenek ile ortaya 600 farklı rune varyasyonu ortaya çıkıyor ve buna ek olarak her varyasyonun beş farklı kalite seviyesini de eklersek bu yaklaşık 3000 farklı rune'un oyunda yer alması demektir."

Diablo 3'te yeni yama ile Rune sistemi açıldı
"Oyunun ilerleyen zamanlarında bu çeşitli rune'lar ile uğraşmak eğlencesini kaybettirdiği gibi ciddi ve can sıkıcı envanter problemine de yol açtı. Bu son tasarım ise bu problemleri ortadan kaldırmak amacı ile yapılmıştır."

Betaya gelen yeni yama ile açılan bu skill rune'ları sayesinde oyunun custimization kısmı da oyunculara sunulmuş olacak. Sonuç olarak her rune'un bir seviyesi olacak ve bununla birlikte karkterinizde gözle görülür bir etki oluşturacak.

Yeni sistem ile birlikte oyuncular 60.'ncı seviyeye kadar yeni yetenekler ve yetenek rune'ları açabilecekler. Betanın yeni yamasından dolayı giriş problermi olduğu için henüz yeni sistemi deneme şansımız olmadı ancak betaya girişler açılır açılmaz bu yeni sistemi deyeceğiz ve sizlere ne değişiklikler yapıldığını aktaracağız.
Yorumlar 33
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 19:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 3'te yeni yama ile Rune sistemi açıldı
İlginizi Çekebilir