1/5

Diablo 3'teki yenilikler açıklandı

Murat Halilbeyoğlu 20.01.2012 - 14:50
Jay Wilson: Biz oyun değil bir sonraki Diablo'yu hazırlıyoruz!
Blizzard'ın beklemesi artık sıkıntı yaratmaya başlayan oyunu Diablo III için oyunun yönetmeni Jay Wilson, oyunun bloğuna değişen sistemleri, gelen yenilikleri ve betadan sonra gelen feedbackler ile yapılan düzenlemeleri anlattı.

Şimdi sizlere Diablo III forumunda Jay Wilson'ın yazdığı post'u Türkçe olarak yayımlıyoruz.

Diablo 3'teki yenilikler açıklandı

Neden bu kadar bekledik ve beklemeye devam edeceğiz?
"Diablo III üzerinde çalışırken bizlere sürekli sistem üzerinde çok fazla oyalandığımız, oyunun o an ki haliyle de gayet güzel olduğu söyleniyordu. Sanırım bu tartışılması gereken bir konu ancak bence oldukça yanlış bir düşünce. Bizim işimiz öylesine bir oyun yapmak değil, bizim işimiz bir sonraki Diablo oyununu yapmak. Oyun mükemmel olduktan sonra geç gelmesini kimse hatırlamaz. Mükemmel bir oyun ortaya çıkartabilecek kabiliyetimiz olduğunu biliyoruz ancak henüz o mükemmelliyete gelmedik. Oyunu sonlandırmak ve cilalamak adına oyun sisteminin özünü sürekli olarak yeniliyoruz."

"Gerek içimizdeki denemelerde gerek betadan gelen feedbackler sonrasında crafting sistemi, eşyalar, ana yetenekler (attributes) ve envanter ile ilgili bazı değişiklikler yapıyoruz. Bu değişiklikleri ve sebeplerini iyice araştıracağız. Bunun yanında yetenek (skill) ve rune sisteminde henüz bahsetmeye hazır olmadığımız değişiklikler üzerinde çalışıyoruz ancak size şunun sözünü verebiliriz ki skill ve rune sistemi tam olarak hazır olmadan oyunun gönderimlerine başlamayacağız."