Diablo 4 serinin en hızlı satan oyunu oldu

Ersin Kılıç 7.06.2023 - 16:12
Özel sürümler ile erkenden oynanabilen Diablo 4, resmi olarak çıktığı gibi daha çıkış gününde serinin en hızlı satan oyunu olmayı başardı.

Diablo 4, 6 Haziran tarihi itibari ile cehennemim kapılarını herkese açmış oldu. Bildiğiniz gibi oyunun özel sürümünü alan oyuncular için geçtiğimiz hafta oyun açılmış ve birçok oyun sever Sanctuary'de dolaşmaya başlamıştı. Oyun daha resmi çıkış gününe ulaşmadan serinin en hızlı satan oyunu olmayı başararak Blizzard'ın yüzünü güldürdü. Konuyla ilgili firmanın yaptığı açıklama şu şekilde;

Diablo 4 çıktı

"Diablo IV ekibinin senelerin birikimini deneyimlediğimiz bir gün yaşıyoruz," diyen Diablo Genel Müdürü Rod Fergusson. "Oyun 2019'da duyurulduğundan beri dünyanın her yanından milyonlarca oyuncu, bizi Korunak'ın bu karanlık versiyonunun çıkışına yönelik teşvik etti.

Diablo 4 çıktı

İster kişisel oyuncu özelleştirmesi olsun, ister dehşet verici iblislerle savaşmak uğruna özgün beceriler seçmek olsun, ister oyun tarzınızı desteklemek veya yenilerini keşfetmek adına Efsanevi ganimetler toplamak olsun; oyunculara hiç olmadığı kadar seçenek sağlarken öte yandan en zengin Diablo hikâyesini sunduğumuz için inanılmaz gururluyuz. Bütün ekibin tutkusu bugün doruğa çıkıyor. Selam olsun sana Kutsal Anne Lilith." dedi. 

"Blizzard'daki vizyonumuz, herkesin paylaşabileceği destansı deneyimler oluşturmak. Diablo IV de bu vizyonun inanılmaz bir biçimde hayata geçirilmiş hâli," diyor Blizzard Entertainment Başkanı Mike Ybarra. "Son derece özelleştirilebilir oynanışıyla, sürükleyici hikâye anlatımıyla ve dünya etkileşimleri bazında bol bol seçeneğiyle Diablo evreninin ustaca oluşturulmuş bu dışa vurumu, yetenekli geliştirici ekiplerimizin yapabileceklerini kanıtlar nitelikte muazzam bir örnek teşkil ediyor. İster bu oyun serisinde tecrübeli olun ister Korunak'a ilk adımınızı atıyor olun, Diablo IV'ün küresel çıkışıyla beraber tüm oyunculara kucak açıyoruz."

Diablo III: Reaper of Souls®'da yaşanan olayların 50 yıl sonrasında geçen Diablo IV, Nefretin Kızı Lilith'in ölümlüler dünyası Korunak'a geri çağrılması ile başlıyor. Bu dünya dehşet verici yaratıklarla dolup taşmış durumda. Yalnızca en cesur savaşçılar kaos tehdidine karşı koyabiliyor. Oyuncular savaşarak Korunak'ı asıl sahipleri olan insanlara teslim etmek için verdikleri uğraşlar sırasında harika büyüler ve yeteneklerini sergilemek için yetenek ağaçları aracılığıyla oyun deneyimini kendilerine hitap edecek şekilde özelleştirebiliyorlar.  

Oyuncular şekil değiştiren Druid, çevik Haydut, elementlere hükmeden Büyücü, vahşi Barbar veya gücünü ritüellerden alan Ölüm Büyücüsü'nden oluşan beş sınıf arasından birini seçerek Diablo IV'ün müjdelediği geniş dünyayı keşfedebiliyorlar. Tekdüze bir yol yok; oyuncular istedikleri gibi ilerlemeyi seçebiliyorlar. Yeteneklerini geliştirdikleri sırada isterlerse sadece Lilith'in izini sürmeye odaklanabilirler, isterlerse de her bir bölgenin karanlık köşelerini keşfedebilirler.

Korunak dünyası farklı biyomlar ve şeytani canavarlarıyla oldukça çeşitli. Oyuncular 5 bölgedeki 120'den fazla zindanda ve düzinelerce yan görevde yeteneklerini sınayacaklar. Bunun yanında paylaşımlı bir açık dünyada baş düşmanlarla yüzleşecek ve gün yüzü görmeyen Kaleleri kötülüklerden arındıracaklar. 

Tabii içerikler bu kadarla sınırlı değil. Ana hikâyeyi bitirdikten sonra oyuncular dinamik oyun safhası aktivitelerini keşfedebilecek ve maceralarını bir adım ileriye taşıyıp güçlerini de giderek daha da artıracaklar. Meşakkatli ve sık sık gerçekleşen Cehennem Dalgası ve mücadele imkânı sunan iblisleriyle Kâbus Zindanları gibi içerikler sayesinde oyuncular yenilenmiş Mükemmeliyet Panosu sisteminden birçok farklı şekilde faydalanacak ve maceralarını özelleştirmeye devam edecek.

Ayrıca Ölülerin Fısıltıları özelliğiyle dünyadaki seçili ödül avlarına katılarak Efsanevi ödüller kazanabilecek ve hem diğer oyuncularla savaşmak hem PvP namı duyurmaya yarayan belirli alanlar sunan Nefret Tarlaları özelliğini keşfedebilecekler. Bunlara ek olarak oyuncular; yeni oynanış özellikleri, görev serileri, karakterler, meydan okumalar ve Efsanevi ganimetler sunacak düzenli Sezon ve genişleme paketleriyle Korunak'ta gerçekleşen olaylara yabancı kalmayacaklar.

Ayrıca bakınız: Diablo 4 inceleme

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2023 14:31
Peki alan varmı aranızda ? d3 sonra 1400tl vermeye değer mi ?
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2023 20:05
11 yıl olmuş o zaman değer
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2023 12:21
Birisi kıyma fiyatına 10 yıl oynanacak oyun olduğunu yazmış. d3 çıkalı 10 yıl olmadıysa değmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2023 07:37
Demek ki yetişkin oyuncu sayısı oldukça fazla. Bu yüzden oyuncular Bully University gibi bir oyun bekliyorken, ilkokul seviyesinde potter oyunu yapmak pek akıllıca değil. Filmin oyuncuları 40 yaşına gelmiş, hayranları hala 8 yaşında olabilir mi, olamaz. Oyun yapmadan önce üzerinde düşünmek gerekli.
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2023 07:15
Bak şimdi zehir zekalı yaşlı arkadaş, ilk cümle haber ile alakalı kişisel yorumum, düşüncem. Geri kalanı ise, diğer bir oyunu bu yorumla bağdaştırarak, yapılmış bir hatanın farkındalığını oluşturup, tekrar etmemesini sağlamaya çalışmak. Aslında bu kadar basit. Artık gençlere atıp tutmayı bırak.
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2023 14:48
Haberi nasıl okudun ve bu haberden ne anladın? Oyun satışlarda Hogwarts Legacy'i geçti de bizlerin mi haberi yok acaba? Diablo IV, Blizzard'ın en hızlı satan oyunu oldu. Dünyanın en hızlı satan ya da en çok satan oyunu değil, geliştirici olan Blizzard'ın... Okumayı da bilmiyor bizim gençler...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2023 01:27
Serinin değil, Blizzard'ın en hızlı satan oyunu oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 çıktı
İlginizi Çekebilir