Diablo 4 için yeni bilgiler yayınlandı

Ersin Kılıç 31.03.2022 - 16:13
Uzun süredir haber alamadığımız ve merakla beklenen Diablo 4 için nihayet yeni bilgiler gelmeye başladı.

Tıpkı Blizzard'ın mobil platformlara çıkaracağı Diablo Immortal oyununda olduğu gibi uzun süredir Diablo 4'ten de haber alamıyorduk. Bunda muhtemelen yaşanan bazı skandalların ve Activision Blizzard firmasının Microsoft tarafından satın alınmasının payı olabilir. Geçiş sürecine giren firma bu uzun bekleyişi nihayet sonlandırdı ve Diablo 4 hakkında bazı yenilikleri oyuncular ile paylaştı. Firmanın yaptığı resmi açıklama ve oyunla ilgili verilen bilgiler şu şekilde;

Diablo 4 için yeni bilgiler yayınlandı

2022 yılının ilk çeyreğinin Diablo IV geliştirme süreci güncellemesinin yayınlandığını duyurmak bizleri heyecanlandırıyor. Serinin en karanlık ve sağlam temelli oyunu olan Diablo IV, ortamlarında gerçekçilik yerine inanılırlığa ulaşmanın peşinde. Takım, bunu gerçekleştirebilmek için kavramları, konumları ve uygulamayı ayıracak iki temel sütun inşa etti. Bunlar "eski üstatlar" ve "karanlığa dönüş". Çevre, bu sütunlardan yararlanılarak detayların ve renk paletlerinin kontrollü kullanımıyla farklı bir görsel stile sahip olacak şekilde oluşturuldu. Tehlikeli Sanctuary dünyasını oluşturmakta ve atmosferin daha somut bir his sağlamasında hava ve fiziksel temelli ışıklandırma da büyük bir rol oynadı.

Diablo 4 için yeni bilgiler yayınlandı

Seride bir ilk olarak Diablo IV, keşfedilebilen 5 büyüleyici bölge içeren paylaşımlı bir açık dünyayla birlikte geliyor. Kuru Bozkır'dan Scosglen sahiline, oradan da buzul sırtlarına her bir bölge Diablo Sanat ve Tasarım takımları tarafından dikkatlice ve özenle oluşturuldu. Bu bölgelerin çoğunda yapılara ve araziye canlılık hissi kazandıracak dinamik nesneler bulunuyor. Takım, gerçekçi ve çeşitli bir yıkım elementi yaratabilmek için kendisini zorlayarak ortamların çoğuna etkileşime girilebilir ve yıkılabilir nesneler yerleştirdi.

Diablo IV ayrıca elle ve prosedürel yaratımın birleştirilmesinden faydalanan 150'den fazla rastgele oluşturulan zindan da sunuyor. Zindan yaratımını etkili ve esnek kılabilmek için takım, farklı nesneler, etkileşim öğeleri ve ışıklandırmalarla zekice tekrar kullanılabilecek çeşitli döşeme setleri oluşturmaya koyuldu. Döşeme setlerine daha doğal bir his kazandırmak için aynı zindanda bulunan iki farklı döşeme seti arasındaki geçişi yumuşatacak yeni geçiş sahneleri oluşturuldu. 

Bu güncellemede Sanat Direktörü Chris Ryder, Yardımcı Sanat Direktörü Brian Fletcher, Yardımcı Işık Direktörü Ben Hutchings, Baş Dış Mekân Sanatçısı Matt McDaid ile Baş Nesneler ve Etkileşimler Sanatçısı Chaz Head, Diablo IV'teki farklı bölgelere nasıl yaklaştıklarını ve oyuncuyu içine çeken çevre sanatını oluşturmak için bunları nasıl bir araya getirdiklerini anlatıyorlar.

Umarız 2022'nin ilk Diablo IV geliştirme güncellemesini beğenmişsinizdir. Bu yıl daha fazlasını tüm oyuncularla paylaşmak için heyecanlıyız.  

Sanctuary'de görüşmek üzere! 

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 07:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2022 21:31
o nasıl gölge, muahahah gölge senle birlikte aynı hareketi yapıo .DDD
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2022 06:09
arkadaş yanlış cümle kurmuş galiba demek istediği , gölge sen sağ ve sola döndüğünde aynı şekilde sağ ve sola dönüyor , yani siz yolda yürürken hiç sağ ve sola döndüğünüzde gölgede sağ sola dönüyormu gibisinden yani blizzard gölge olayını yanlış anlamış
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 22:36
sadece red kit gölgesinden daha hızlı hareket eder dostum
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 20:07
dissosiyatif kimlik bozukluğundan muzdarip
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 10:52
Bu mesajı anlamak için çaba sarf ettim ama yok olmadı. Birincisi haberde video yok neyin gölgesinden bahsediyor olabilirsin. İkincisi gölge denilen şey zaten senle birlikte aynı hareketi yapar. Bunun komik tarafı ne ola? Düşündüğünüzü aynen yazıya dökmemelisiniz gençler. Açıklamak lazım bazen.
Masterlee
Masterlee 1.04.2022 10:31
Senin gölgen senden ayrı hareket yapıyorsa sıkıntı var demektir, git bi hocaya okuyup üflettir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2022 00:09
gamepassa geliyor gümbür gümbür..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 16:04
Diablo 2 ye ucundan yaklaşabilse yeter.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2022 19:00
Seneye çıkar yeni nesil diabloyu da merak ediyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2022 16:43
Yıllardır ayni terane kabak tadı vermeye başladı sürekli bir bahaneleri var
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 için yeni bilgiler yayınlandı
İlginizi Çekebilir