Diablo 4 röportajı: Adam Jackson ve Doro Kollo

Murat Oktay 30.05.2023 - 19:00
Diablo 4 geliştirici ekibinin yöneticileri ile gerçekleştirdiğimiz röportajda oyun hakkında merak ettiklerimizi sorduk.

Diablo 4'ün çıkışına kısa bir süre kala, geliştirici Blizzard'a oyun hakkında merak ettiklerimizi sorma fırsatı bulduk. Yönetici Sınıf Tasarımcısı Adam Z. Jackson ve Yönetici UI Tasarımcısı Dorottya Kollo sorularımızı cevapladı. Vaktimiz sınırlı olduğu için çok fazla soru iletebilme şansımız olmadı. Ancak merak ettiklerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Diablo 4 Röportajı: Sınıflar ve oyun yapısı

Böyle bir oyunda kullanmak istediğiniz sınıfları nasıl seçiyorsunuz ve ayrıca Diablo 3'te özleyeceğimiz Witch Doctor veya Monk gibi sınıflara veda etmek zor mu? Yeni bir sayfa açmak ve yeniden başlamak zor mu?

Bu oyunu uzun süre desteklemeyi seçtiğimiz hiçbir sınıfa veda ettiğimizi söyleyemem ve nereden ne çıkacağını asla bilemeyeceğinizi bilmenizi isterim. Ne ile başlayacağımıza karar vermek her zaman bir seçimdir ve ekibimiz Diablo 4'ün lansmanı için gerçekten buna odaklanmıştır. 

Barbar gibi görmeyi beklediğiniz standart bir RPG'nin tüm farklı sınıflara odaklandık. Barbar sizin acımasız fiziksel savaşçınızdır ayrıca bir büyücünüz de var. Yani amacımız tüm temelleri sınıfları kapsamaktı. Diablo 4'ün çıkışı için belirlediğimiz sınıflara bu şekilde karar verdik. Çoğu oyuncunun tiplerinin bir standarda doğru gitme eğiliminde olduğundan emin olmak istiyoruz ve oyunumuza sahip olmak istediğimizi biliyoruz. Geniş ve harika oyun tarzlarına sahip olduğumuzdan emin olmak için ilk olarak bunlarla çıkmak istedik.

Diablo 4 Röportajı: Sınıflar ve oyun yapısı - Adam Z. Jackson

Diablo 4 Röportajı: Adam Z. Jackson

Yıllar boyunca oyuncuların bunun tadına varmasını ve oyunu oynadığınız süre boyunca hala zevkli olmasını sağlamak için süreç nasıl işledi?

Zor bir konu. Çünkü birbirine zıt iki şeyi dengelemeye çalışıyoruz. Mevcut tasarım derslerindeki pek çok şeyi düşünün, bir Y harfi gibi bir spektrum hayal edin. Bir uçta gerçekten çok zayıf, neredeyse hiç güç yok, diğer uçta, oyun tarzı oranınızın tam güç fantezisini elde ettiğiniz oyun sonu gibi. Bu çizginin neresinden başladığınız aslında çok önemli. Çünkü dediğiniz gibi, oyunu ilk başlattığınızda ve oyuna girdiğinizde size biraz güç vermemiz gerekiyor. Başta aşırı güçsüz kalıyoruz ve bildiğiniz gibi bir silahınız var ve başka hiçbir şeyiniz yok, büyü yapamıyorsunuz, hiçbir şey yapamıyorsunuz. Sizi uzun bir süre orada bırakıyoruz, sonra bir şey yapamaz hale geliyorsunuz. Kendinize ait hiçbir şey yokmuş gibi düşünebilirsiniz. Sizi spektrumun sonuna doğru başlatırsak, o zaman da zaten tüm harika şeyleri görmüş olabilirsiniz ve sonra yine de ayrılmak isteyebilirsiniz. Çünkü "Ben yapamam. Her şeyi gördüm. Gerçekten o kadar büyüyemem ayrılıyorum" diyebilirsiniz.

Sizi nereden başlattığımız ve temel becerilerinizin nasıl olduğu noktayı bulmak ve daha önce açık betada Druid hakkında bazı şikayetler aldığımızı ve bundan ne kadar büyük bir şey çıkardığımızı bildiğiniz her şeyi ima ediyorum. Becerileri erken dönemde yeterince iyi hissetmiyoruz, bu yüzden iyi hissettirmek için güç ve diğer şeyleri ayarlamamız gerekiyor. Çünkü son yeteneklerin zaten oldukça güçlü olduğunu biliyoruz.

Karakterinizin yapısını takip etmenin çok ötesinde, beceriler hakkında çok konuştuk. Efsanevi güçler, yetenek ağacı, paragon seviyelerini kovalayan bir hikaye gibi görünüyor. İçinde farklı farklı birçok yapı bulunuyor. Oluşturduğunuz karakterlerin hikayesinin, oyun stilleri içinde biraz farklı olmasını istiyoruz.

Bildiğiniz gibi Diablo serisinde eşyaları kolayca farmlamak için çok fazla bot kullanıcısı var. Onlara karşı ne tür önlem ve korumalarınız var?

Bu bizim uzmanlık alanımız değil, ancak bu konuda çalışan insanlarla görüşüyorum. İç süreçlerimizi gerçekten veremeyeceğimizi biliyorum çünkü her türlü mücadeleyi yakalamanın daha zor olduğunu biliyorsunuz. Ama bot kullananları yakalamak için elimizde bir şeyler var. World of Warcraft'tan elde ettiğimiz bir deneyim ve birçok farklı aracımız vardı. Diablo 4'te oyunun bot içermediğinden emin olmak için daha fazla şeyimiz var. Davranışları kontrol edebiliriz. Kontrol edilen hesaplar, aralarında bir şeyler taşımaya çalıştığında bir tür korumamız bulunuyor. Bu bir mücadele, savaşacağımız bir mücadele.

Diablo 4 Röportajı: Sınıflar ve oyun yapısı - Doro Kollo

Diablo 4 Röportajı: Doro Kollo

Oyun ilk duyurulduğunda rune'ların olacağı da belirtilmişti. Ayrıca, yeni rune'lardan bazıları da duyurulmuştu. Aradan geçen zamanda onlardan haber alamadık. Rune'ların tekrar oyunda olma ihtimali nedir?

Hangi özellikleri ve şeyleri koyacağımıza ne zaman karar verirsek o kadar ileri gideceğiz. Çoğu zaman zor kararlar vermek zorunda kalıyoruz. Diablo 4 halihazırda çok sayıda sistem, çok sayıda zanaatkarlık, çok sayıda güç ve benzersiz eşyadan oluşan devasa bir kapsama sahip. Lansmana koymaya karar verdiğimiz şey, olmak istediğimiz kaliteyi sunabileceğimizi düşündüğümüz şeylere bağlı ve bu nedenle bazen "Hey, bilirsiniz. Bebeğim, bu dördüncü oyun. Sadece runewords değil". Aslında büyük bir hit olacağından oldukça emin olduğumuz, gerçekten eğlenceli ve harika olacak başka fikirlerimiz de var. Ancak onlara biraz zaman tanımamız, düzgün bir şekilde oynamamız ve her şeyin iyi çalıştığından emin olmamız gerekiyor. Oyunumuza koymadan önce oyun için iyi olacak, tamamen ortaya çıkmamış fikirleri ve sistemleri yarı yolda bırakmak istemiyoruz. Ekibimizde harika olan şeylerin bir listesi var, ancak sınıflara yüksek kalitede odaklanmamız gerekiyor. Bu her zaman oyuna koyduğumuzda dengeleme ile ilgilidir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 röportajı
İlginizi Çekebilir