Diablo 4 zorluk seviyeleri: Tier nedir?

Tunay Şahin 23.05.2023 - 16:26
Diablo 4 zorluk seviyeleri (tier) hakkında bilmeniz gereken her şey. Oyun sırasında değiştiriliyor mu? Kaç zorluk seviyesi var?

Diablo 4 zorluk seviyeleri (tier), kademe ne kadar yüksekse, oyun da o kadar zor olduğu anlamına geliyor. Yeni bir bir karakter oluşturduğunuzda, zorluk seviyesini de seçmeniz gerekir. Blizzard, Diablo oyunlarında deneyimliyseniz, 2. seviye olan Veteran'ı seçmenizi önerirken, yeni başlayanları daha kolay ilerlemenize olanak tanıyacak, 1. seviye olan Adventurer'i seçmeniz gerekir.

Diablo 4 zorluk seviyeleri

Zorluk seviyesi seçimi sırasında bilmeniz gereken birkaç husus bulunuyor. Ne kadar yüksek seviye ile başlarsanız, oyun sırasında elde edeceğiniz deneyim puanı ve kazanacağınız para miktarı da ona göre değişecektir. Bu, düşük seviyede başlarsanız ilerlemenizin daha yavaş olacağı anlamına geliyor.

Diablo 4 zorluk seviyeleri (tier) - 1

Diablo 4 zorluk seviyeleri

Adventurer ve Veteran zorluk seviyelerini Diablo 4'de sadece ilk 50 seviyede kullanabiliyorsunuz. Bundan sonra daha aüst zorluk seviyesinde devam edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir: Diablo 4 Özelleştirme Stilleri

Diablo 4'ün zorluk seviyeleri değiştirebilir mi?

Zorluk seviyesini karakter oluşturma ekranından hemen sonra seçebileceksiniz. Bu sebeple seviyenizi seçip oyuna başladıktan sonra, hikaye modunu tamamen bitirene zorluk seviyesi değiştirmeniz mümkün değil. Başlangıçta zorlanacağınızı düşünüyorsanız en kolay seviyede başlamanız faydalı olacakır. Hikaye modundan sonra oyuna baştan başlayabilir ve bir üst seviyeyi seçebilirsiniz.

Diablo 4 Zorluk Seviyeleri (tier sistemi)

İşte Diablo 4 Dünya Katmanlarının dördü de:

  • World Tier 1: Adventurer
  • World Tier 2: Veteran
  • World Tier 3: Nightmare
  • World Tier 4: Hell

Diablo 4 zorluk seviyeleri (tier) - 2

Diablo 4 zorluk seviyeleri

World Tier 1: Adventurer

Diablo 4'ün en kolay oynayabileceğiniz World Tier 1: Adverturer seviyesi 1 ile 50. seviye arasındaki karakterler için geliştirilmiş. Daha az deneyim puanı ve para kazanacak olsanız da hikayenin akışına hakim olabilmek için işlevsel olabilir.

World Tier 2: Veteran

World Tier 2: Veteran zorluk seviyesinde düşmanların öldürülmesi biraz daha zorlu. Ancak öldürdüğünüz yaratıklardan %20 daha fazla deneyim ve %15 daha fazla altın alacaksınız.

World Tier 3: Nightmare

Daha önceki Diablo oyunlarında olduğu gibi bu seviyeyi seçebilmeniz için oyunu Veteran zorluk düzeyi ile daha önce bitirmiş olmanız gerekmektedir. Ayrıca 50. seviyeye geldikten sonra World Tier 3: Nightmare zorluk seviyesine geçiş için Cathedral of Light Capstone zindanını da geçmiş olmanız lazım.

Diablo 4 zorluk seviyeleri (tier) - 3

Diablo 4 zorluk seviyeleri

Bu zorluk düzeyince karşınıza çıkan yaratıklara karşı dayanıklılığınız %20 oranında daha az olur ancak %100 daha fazla deneyim puanı ve %15 daha fazla altın alırsınız. Ancak toplayacağınız yeni eşyalar için dayanıklığınızı artırabileceksiniz.

World Tier 4: Hell

World Tier 4: Hell zorluk seviyesini, oyunu Nightmare'de tamamlayıp, Fallen Temple Capstone zindanını bitirdikten sonra oynayabilirsiniz. Diablo oyunları her zaman en çok keyfi Hell zorluk seviyesinde vermiştir. Bu seviyede elde edeceğiniz zırh, silah ve eşyalar önceki seviyelere oranla çok daha güçlü olacaktır. Kimileri sezon boyunca elinizden düşmeyecek güçlü eşyalar. Ancak unutmamak lazım ki düşmanlarınız artık %40 daha fazla zarar veriyorlar. Onların bu kadar güçlü olması sizin de %15 daha fazla altın ve %200 daha fazla deneyim puanı toplamanızı sağlar.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 13:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.05.2023 00:50
Beta'dan söyleyim, tier 1, tier 2 vardı sadece, ashava level 20 olup tier 2 de keseyim deseniz bir hayli zordu. Genel konu akışı falan pek zor değildi ama aşırı kolay da değildi yani güzel bir çizgideydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2023 23:49
beyler alta bulunan yorum açıklamış , direk açarsak oyun aslında key dungeonlarda başlıyor ve her dungeon keyleri sürekli artan leveli olacak aynı rift gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2023 21:30
Bu zorlukların bir önemi yok. Torment son kaç olursa, ondan girip zindanları temizlemeye başlayınca oyunun keyfi başlıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.05.2023 21:11
Diablo 3 de Hell ile başlamıştı. T16 ya kadar çıktık. Malthael'i bir kez daha görmek isterdim. D3 ün bize verdiği en iyi şeydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 zorluk seviyeleri (tier)
İlginizi Çekebilir